Film o “Beogradskom kontrapunktu”

Tanjug
Film o “Beogradskom kontrapunktu”

BEOGRAD - Zavod za proučavanje kulturnog razvitka premijerno će emitovati film “Umetnost u doba krize i ratova: pogled iz današnjice” posvećen konferenciji “Beogradski kontrapunkt” 29.aprila na svom Jutjub kanalu.

U polusatnom filmu učestvuju međunarodno priznati književnici Habib Ahmadzade iz Irana, Džang Đićijang iz Kine, German Sadulajev iz Rusije, Slobodan Despot iz Švajcarske i Muharem Bazdulj iz Srbije i, kao uvodničari i moderatori, reditelj Emir Kusturica i ministar kulture i informisanja Republike Srbije Vladan Vukosaljević.

Učesnici filma govore o mogućnosti umjetnosti da osmisli život i da smisao ljudskom stradanju u ratovima i društvenim krizama, kao i da pomogne u njihovom prevladavanju, što je posebno aktuelna tema u situaciji u kojoj se trenutno nalazi cio svijet.

“Beogradski kontrapunkt” je međunarodna konferencija pokrenuta na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Srbije i u organizaciji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, a prvi je put održana 2017. godine.

Njen cilj je da u Beogradu okupi značajne umjetnike iz različitih djelova svijeta i omogući dijalog o najvažnijim pitanjima današnjice.

“Beogradski konrapunkt” posvećen temi “Umetnost u doba krize i ratova: pogled iz današnjice” održan je 17. i 18. juna 2019. godine u Jugoslovneskoj kinoteci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana