Филм "Неки нови Бродвеј" на фестивалу у Солуну

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА- Документарни филм режисера Дениса Бојића "Неки нови Бродвеј", рађен у продукцији Радио-телевизије Републике Српске (РТРС) и у сарадњи са "Даун синдром центром" из Бањалуке биће приказан у такмичарској селекцији на предстојећем Међународном фестивалу "Одраз инвалидитета у умјетности" (иРоДи) у Солуну.

Фестивал се одржава од 3. до 10. децембра, а филм "Неки нови Бродвеј" такмичиће се у интернационалној селекцији у којој је ове године више од 40 филмова из 30 земаља свијета.

Овај међународни фестивал одржава се под покровитељством предсједника Грчке Катерине Сакеларопулу, те грчког Министарства спорта и културе.

Циљ Фестивала иРоДи је истаћи умјетност кроз перспективу лица са инвалидитетом.

"Идеја полази од неотуђивог права особа с инвалидитетом да се изразе кроз умјетност, било аматерску или професионалну. Фестивал такође има за циљ да кроз умјетност прикаже вјештине особа с инвалидитетом и могућности које свака заједница мора пружити сваком појединцу, доприносећи културном идентитету особе и друштва", саопштено је из РТРС-а.

Радња филма "Неки нови Бродвеј" прати шест младих особа са Дауновим синдромом, које, савладавајући бројне препреке, постају први полазници школе глуме на овим просторима, истовремено рушећи предрасуде и баријере о могућностима и способностима особа са Дауновим синдромом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана