Film "Neki novi Brodvej" na festivalu u Solunu

Srna
Foto: srna

BANjALUKA- Dokumentarni film režisera Denisa Bojića "Neki novi Brodvej", rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) i u saradnji sa "Daun sindrom centrom" iz Banjaluke biće prikazan u takmičarskoj selekciji na predstojećem Međunarodnom festivalu "Odraz invaliditeta u umjetnosti" (iRoDi) u Solunu.

Festival se održava od 3. do 10. decembra, a film "Neki novi Brodvej" takmičiće se u internacionalnoj selekciji u kojoj je ove godine više od 40 filmova iz 30 zemalja svijeta.

Ovaj međunarodni festival održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Grčke Katerine Sakelaropulu, te grčkog Ministarstva sporta i kulture.

Cilj Festivala iRoDi je istaći umjetnost kroz perspektivu lica sa invaliditetom.

"Ideja polazi od neotuđivog prava osoba s invaliditetom da se izraze kroz umjetnost, bilo amatersku ili profesionalnu. Festival takođe ima za cilj da kroz umjetnost prikaže vještine osoba s invaliditetom i mogućnosti koje svaka zajednica mora pružiti svakom pojedincu, doprinoseći kulturnom identitetu osobe i društva", saopšteno je iz RTRS-a.

Radnja filma "Neki novi Brodvej" prati šest mladih osoba sa Daunovim sindromom, koje, savladavajući brojne prepreke, postaju prvi polaznici škole glume na ovim prostorima, istovremeno rušeći predrasude i barijere o mogućnostima i sposobnostima osoba sa Daunovim sindromom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana