Филм “Кад замиришу јорговани” од вечерас у “Синеплексу Палас”

Илијана Божић
Филм “Кад замиришу јорговани” од вечерас у “Синеплексу Палас”

БАЊАЛУКА - “Звезде су људи, а људи су свакојаки. “Јорговани” су сатира, а сатире некад нису само смешне. Катарина и Игор, главна глумица и глумац мелодрамске серије “Кад замиришу јорговани”, су заједно и на екрану и ван њега. Ослепели од блицева и оглувели од аплауза они се, иако нераздвојни, дуго нису ни чули ни видели…”

Наведено је то у опису филма “Кад замиришу јорговани”, у режији Синише Цветића, који ће премијерно бити приказан вечерас од 18.30 часова у бањалучком “Синеплексу Палас”.

- Дакле, нису се ни чули ни видели све до доделе награда за најбољу серију године, где ће се цела екипа окупити и где ће заједно открити да прљав веш смрди више ако је фирмиран. На прослави се јасно виде и лице и наличје филмске и телевизијске индустрије у Србији данас, постаће јасно да су њихови животи већа мелодрама од оне коју су снимали - наведено је у опису овог филма.

Ријеч је о романтичној комедији у којој играју Слобода Мићаловић, Иван Босиљчић, Гордан Кичић, Мима Караџић, Исидора Јанковић, Јана Бјелица, Небојша Дугалића, Павле Чемерикић, Јована Јовановић, Вахид Џанковић, Ненад Окановић и други.

Глумица Слобода Мићаловић, која игра Катарину, за српске медије је истакла да се осјећала веома узбуђено док је снимала “Јорговане”, једнако онако као док је радила свој први филм “Зона Замфирова” прије више од 20 година.

- Верујем у филм “Јорговани” и верујем да ће се свима допасти. Заправо једва чекам да чујем како се публици чини филм, да ли им се свидео, да проверим да ли смо успели у томе што смо наумили - нагласила је Мићаловићева.

Она је истакла да након 15 година од телевизијске серије “Рањени орао” поново дијели екран са Иваном Босиљчићем, овог пута на филму.

- Мени је увек задовољство да сарађујем са Иваном Босиљчићем. Он је толико предиван колега, духовит, пре свега талентован. Ово је само једно од наших снимања, али сви нас везују за серију “Рањени орао” - оцијенила је Мићаловићева.

Додала је да јој је било предивно и да ради са млађим колегама, како је казала “да се споји наше искуство и њихов ентузијазам и младост”. Открила је да су филм снимали само ноћу и да ју је све вријеме носио тако снажан ентузијазам као у времену када је била студент на ФДУ.

Иван Босиљчић, који игра Игора, казао је да пјесма “Кад замиришу јорговани” у овом филму апсолутно све разрјешава.

- Наш филм је изузетно забаван, другачији, у суштини то је један прави озбиљан ауторски филм. Као глумац сам добио простор какав нисам до сада имао на филму и мени лично је управо због тога било занимљиво на снимању - закључио је Босиљчић.

Филм “Кад замиришу јорговани” од данас је на редовном репертоару “Синеплекса Палас”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана