Film “Kad zamirišu jorgovani” od večeras u “Sinepleksu Palas”

Ilijana Božić
Film “Kad zamirišu jorgovani” od večeras u “Sinepleksu Palas”

BANjALUKA - “Zvezde su ljudi, a ljudi su svakojaki. “Jorgovani” su satira, a satire nekad nisu samo smešne. Katarina i Igor, glavna glumica i glumac melodramske serije “Kad zamirišu jorgovani”, su zajedno i na ekranu i van njega. Oslepeli od bliceva i ogluveli od aplauza oni se, iako nerazdvojni, dugo nisu ni čuli ni videli…”

Navedeno je to u opisu filma “Kad zamirišu jorgovani”, u režiji Siniše Cvetića, koji će premijerno biti prikazan večeras od 18.30 časova u banjalučkom “Sinepleksu Palas”.

- Dakle, nisu se ni čuli ni videli sve do dodele nagrada za najbolju seriju godine, gde će se cela ekipa okupiti i gde će zajedno otkriti da prljav veš smrdi više ako je firmiran. Na proslavi se jasno vide i lice i naličje filmske i televizijske industrije u Srbiji danas, postaće jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali - navedeno je u opisu ovog filma.

Riječ je o romantičnoj komediji u kojoj igraju Sloboda Mićalović, Ivan Bosiljčić, Gordan Kičić, Mima Karadžić, Isidora Janković, Jana Bjelica, Nebojša Dugalića, Pavle Čemerikić, Jovana Jovanović, Vahid Džanković, Nenad Okanović i drugi.

Glumica Sloboda Mićalović, koja igra Katarinu, za srpske medije je istakla da se osjećala veoma uzbuđeno dok je snimala “Jorgovane”, jednako onako kao dok je radila svoj prvi film “Zona Zamfirova” prije više od 20 godina.

- Verujem u film “Jorgovani” i verujem da će se svima dopasti. Zapravo jedva čekam da čujem kako se publici čini film, da li im se svideo, da proverim da li smo uspeli u tome što smo naumili - naglasila je Mićalovićeva.

Ona je istakla da nakon 15 godina od televizijske serije “Ranjeni orao” ponovo dijeli ekran sa Ivanom Bosiljčićem, ovog puta na filmu.

- Meni je uvek zadovoljstvo da sarađujem sa Ivanom Bosiljčićem. On je toliko predivan kolega, duhovit, pre svega talentovan. Ovo je samo jedno od naših snimanja, ali svi nas vezuju za seriju “Ranjeni orao” - ocijenila je Mićalovićeva.

Dodala je da joj je bilo predivno i da radi sa mlađim kolegama, kako je kazala “da se spoji naše iskustvo i njihov entuzijazam i mladost”. Otkrila je da su film snimali samo noću i da ju je sve vrijeme nosio tako snažan entuzijazam kao u vremenu kada je bila student na FDU.

Ivan Bosiljčić, koji igra Igora, kazao je da pjesma “Kad zamirišu jorgovani” u ovom filmu apsolutno sve razrješava.

- Naš film je izuzetno zabavan, drugačiji, u suštini to je jedan pravi ozbiljan autorski film. Kao glumac sam dobio prostor kakav nisam do sada imao na filmu i meni lično je upravo zbog toga bilo zanimljivo na snimanju - zaključio je Bosiljčić.

Film “Kad zamirišu jorgovani” od danas je na redovnom repertoaru “Sinepleksa Palas”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana