Филм "Француска депеша" отвара Фестивал ауторског филма

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Пројекција филма "Француска депеша" ("The French Dispatch") америчког редитеља и сценаристе Веса Андерсона отвориће 26. новембра у Комбанк дворани 27. издање Фестивала ауторског филма (FAF), који се одржава у Београду и широм Србије и трајаће до 3. децембра.

Андерсоново ново остварење, које је своју светску премијеру доживело на овогодишњем Филмском фестивалу у Кану, представља "љубавно писмо новинарима и оду новинарству", а неке од тема којих се редитељ дотиче у њему су револуција, кулинарство, сликарство и затвор.

Инспирисан раним почетком магазина Њу Јоркер, али и са жељом да сними филм у Француској, Андерсон смјешта радњу остварења у измаштан градић у којем се налази "Француска депеша", испостава измишљеног америчког дневног листа "Слобода" ("Liberty").

Љубитељи Андерсона имаће прилику да поред Овена Вилсона и Била Мареја уживају и у глумачком ансамблу који, између осталих, чине Бенисио дел Торо, Ејдријен Броди, Тилда Свинтон, Леа Сејду, Франсес Мекдорманд, Тимоти Шаламе, Елизабет Мос, Џефри Рајт и Матје Амалрик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана