Film "Francuska depeša" otvara Festival autorskog filma

Tanjug
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Projekcija filma "Francuska depeša" ("The French Dispatch") američkog reditelja i scenariste Vesa Andersona otvoriće 26. novembra u Kombank dvorani 27. izdanje Festivala autorskog filma (FAF), koji se održava u Beogradu i širom Srbije i trajaće do 3. decembra.

Andersonovo novo ostvarenje, koje je svoju svetsku premijeru doživelo na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, predstavlja "ljubavno pismo novinarima i odu novinarstvu", a neke od tema kojih se reditelj dotiče u njemu su revolucija, kulinarstvo, slikarstvo i zatvor.

Inspirisan ranim početkom magazina Nju Jorker, ali i sa željom da snimi film u Francuskoj, Anderson smješta radnju ostvarenja u izmaštan gradić u kojem se nalazi "Francuska depeša", ispostava izmišljenog američkog dnevnog lista "Sloboda" ("Liberty").

Ljubitelji Andersona imaće priliku da pored Ovena Vilsona i Bila Mareja uživaju i u glumačkom ansamblu koji, između ostalih, čine Benisio del Toro, Ejdrijen Brodi, Tilda Svinton, Lea Sejdu, Franses Mekdormand, Timoti Šalame, Elizabet Mos, Džefri Rajt i Matje Amalrik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana