Филм Бојане Бабић на фестивалу у Естонији: "Дивљач" на програму "Црних ноћи"

Агенције
Филм Бојане Бабић на фестивалу у Естонији: "Дивљач" на програму "Црних ноћи"

Филм "Дивљач" редитељке Бојане Бабић, са Драганом Варагић, Емином Елор и Силвијом Крижан у главним улогама, биће приказан у сриједу на Међународном филмском фестивалу "Црне ноћи" у Талину, и то у оквиру такмичарског програма кратких филмова, саопштено је из Филмског центра Србије.

Радња филма "Дивљач" прати три жене које кришом одлазе из родног села у шуму, у лов на дивљег вепра. Уз сваки нови пуцањ, откривају страст према другачијем плијену.

- Како тврде селектори Лоренс Бојс и Тара Карајица, филмови у међународном такмичарском програму, међу којима је и мој, баве се идентитетом, расом, сексуалношћу, одрастањем, старењем, љубављу, срећом, тугом и свим оним између. Филмови приказују подељен свет који се непрестано мења и људе који покушавају да пронађу своје место у њему. Посебно ми је драго што ће се фестивал одвијати уживо и што ћу бити у прилици да присуствујем пројекцији. Биће то први пут да гледам филм заједно са публиком, што је ове године велика привилегија - рекла је Бојана Бабић.

Филм је премијерно приказан у августу у Љубљани, а затим и у Новом Саду
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана