Film Bojane Babić na festivalu u Estoniji: "Divljač" na programu "Crnih noći"

Agencije
Film Bojane Babić na festivalu u Estoniji: "Divljač" na programu "Crnih noći"

Film "Divljač" rediteljke Bojane Babić, sa Draganom Varagić, Eminom Elor i Silvijom Križan u glavnim ulogama, biće prikazan u srijedu na Međunarodnom filmskom festivalu "Crne noći" u Talinu, i to u okviru takmičarskog programa kratkih filmova, saopšteno je iz Filmskog centra Srbije.

Radnja filma "Divljač" prati tri žene koje krišom odlaze iz rodnog sela u šumu, u lov na divljeg vepra. Uz svaki novi pucanj, otkrivaju strast prema drugačijem plijenu.

- Kako tvrde selektori Lorens Bojs i Tara Karajica, filmovi u međunarodnom takmičarskom programu, među kojima je i moj, bave se identitetom, rasom, seksualnošću, odrastanjem, starenjem, ljubavlju, srećom, tugom i svim onim između. Filmovi prikazuju podeljen svet koji se neprestano menja i ljude koji pokušavaju da pronađu svoje mesto u njemu. Posebno mi je drago što će se festival odvijati uživo i što ću biti u prilici da prisustvujem projekciji. Biće to prvi put da gledam film zajedno sa publikom, što je ove godine velika privilegija - rekla je Bojana Babić.

Film je premijerno prikazan u avgustu u Ljubljani, a zatim i u Novom Sadu
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana