Епизодом “Крај” завршена серија “Кожа”: Умјетнички окршај са сопственим идеалима и посрнућима

Приредила: Илијана Божић/агенције
Епизодом “Крај” завршена серија “Кожа”: Умјетнички окршај са сопственим идеалима и посрнућима

БАЊАЛУКА - Балканска ноар бајка “Кожа” са елементима мелодраме и црног хумора послије “Меса” и “Костију” оправдала је сва очекивања, а ова бањалучка трилогија завршена је емитовањем епизоде “Крај”.

Како наводе српски медији, “Кожа” је подигла стандарде на пољу серијског програма у цијелом региону.

Од почетка емитовања овог посљедњег дијела сада већ култне бањалучке трилогије стизали су позитивни коментари.

“Кожа” је сваког викенда била у самом врху гледаности у Србији, уз милионски аудиторијум. Посљедња епизода емитована је у недјељу увече на РТС-у.

Ауторски тим Никола Коља Пејаковић и Саша Хајдуковић затворили су једно поглавље, а ускоро ће отворити и ново у виду нове серије која ће носити назив “Јеретичке приче”.

Наиме, умјетнички окршај са сопственим идеалима и посрнућима, најзрелији и најузбудљивији дио бањалучке трилогије, по мишљењу ауторског тима, рве се са комплексном проблематиком повратка родној Бањалуци.

У центру приче је борба са осјећањем кривице главног јунака према родитељима, пријатељима, љубавима.

- Као што је Коља рекао, некада док је још “Месо” писао: “Месо” је предјело, “Кости” су главно јело, а “Кожа” је десерт”. И стварно мислим да је ово врхунац и круна њиховог, а могу слободно рећи и нашег рада - казао је глумац Сенад Милановић.

Дијелови серије, коју носи плејада дубински разрађених и заокружених ликова, снимани су у Београду, Ротердаму, и Сарајеву, али је разноврсност бањалучких локација учинила да тај град постане један од главних јунака приче.

- Када се десила та ствар која се десила, у смислу да си ти био на једном мјесту, а да се нека траума ту десила, ту је вријеме потпуно продубљено. Другачије је потпуно у односу на оно што си ти оставио и оно какав ти имаш однос према томе, и какав однос сада људи имају према теби - навео је редитељ Саша Хајдуковић.

Душе које су заувијек преобликовале ратне страхоте у сржи су тешких људских судбина којима се “Кожа” бави.

Серија је имала десет епизода, а раније су емитовани наставци “Месо” (2017) и “Кости” (2020).

Тим

Иза серије “Кожа” стоји креативни тим продукције “Босонога”, као и глумачка екипа коју уз Пејаковића чине Александар Јовановић, Небојша Дугалић, Сања Вејновић, Весна Тривалић, Слободан Нинковић, Александар Стојковић, Љубомир Бандовић, Наташа Нинковић. Ту су и глумци Јово Максић, Јована Гавриловић, Милица Јаневски, Владимир Ђорђевић, Миљка Брђанин, Слободан Перишић, Љубиша Савановић, Жељко Еркић, Борис Шавија, Бранко Видаковић, Вук Костић и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана