Емитовање серије “Мочвара” почело на АТВ-у и РТС-у: Узбудљив и провокативан српски ноар

Г.С.
Емитовање серије “Мочвара” почело на АТВ-у и РТС-у: Узбудљив и провокативан српски ноар

Прва епизода напете полицијске серије “Мочвара”, мрачне приче о потрази за манијакалним серијским убицом, овог викенда емитована је на првом програму РТС-а и на АТВ-у.

Ово остварење, које је створио дуо којег чине Милена Марковић и Олег Новковић, оставило је снажан утисак на гледаоце од којих су многи своје импресије подијелили на друштвеним мрежама, а серија је раније добила и доста позитивних критика од стране критичара, с обзиром на то да је прво емитована на каналу “Суперстар ТВ”.

- “Мочвара” је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција до­ сада није сусрела. Ово је прича о гријеху, љубави и мржњи, прича о пријатељству која почива на злочину и тајнама. Ово је прича која ће поново повезати стару екипу из краја – наведено је у званичном синопсису серије.

Улоге у серији тумаче Горан Богдан, Марта Бјелица, Борис Исаковић, Стефан Трифуновић, Јана Бјелица, Нада Шаргин, Вук Костић, Светлана Бојковић, Миона Марковић и други.

- Балансирајући између арт-хаус штимунга и мање-више стандардне детективске мистерије (радња се, као и у многим серијама тог жанра, врти око бруталног и мистериозног убиства лепе жене), “Мочвара” је узбудљива, провокативна, промишљена и меланхолична. Аутентични српски ноар – назначио је филмски критичар Ђорђе Бајић.

Он је посебно похвалио глуму Горана Богдана, који је ове године поготово остварио мноштво значајних улога у филмовима и серијама.

- Богданов инспектор Никола Крсмановић већ у првом сату израња као вишеслојан и заокружен протагониста. Његовој уверљивости нимало не смета што је саткан од клишеа (инспектор алкохоличар са проблемима у браку и познанствима у криминалном миљеу). Богданова беспоштедна глума има потпору у одлично написаним дијалозима, надахнутој режији и заиста врсно постављеним епизодним ликовима Маје и Данице, Николине супруге и мајке, које Марта Бјелица и Светлана Цеца Бојковић тако лепо сенче и глумачки продубљују - сматра Бајић.

Серија “Мочвара” има 10 епизода, које ће бити емитоване суботом од 20 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана