Emitovanje serije “Močvara” počelo na ATV-u i RTS-u: Uzbudljiv i provokativan srpski noar

G.S.
Emitovanje serije “Močvara” počelo na ATV-u i RTS-u: Uzbudljiv i provokativan srpski noar

Prva epizoda napete policijske serije “Močvara”, mračne priče o potrazi za manijakalnim serijskim ubicom, ovog vikenda emitovana je na prvom programu RTS-a i na ATV-u.

Ovo ostvarenje, koje je stvorio duo kojeg čine Milena Marković i Oleg Novković, ostavilo je snažan utisak na gledaoce od kojih su mnogi svoje impresije podijelili na društvenim mrežama, a serija je ranije dobila i dosta pozitivnih kritika od strane kritičara, s obzirom na to da je prvo emitovana na kanalu “Superstar TV”.

- “Močvara” je napeta priča o nizu serijskih ubistava u Beogradu, puna obrta i neočekivanih raspleta. Inspektor Nikola, kojeg tumači Goran Bogdan, pokušaće sa svojim kolegama da riješi težak slučaj pred kakvim se beogradska policija do­ sada nije susrela. Ovo je priča o grijehu, ljubavi i mržnji, priča o prijateljstvu koja počiva na zločinu i tajnama. Ovo je priča koja će ponovo povezati staru ekipu iz kraja – navedeno je u zvaničnom sinopsisu serije.

Uloge u seriji tumače Goran Bogdan, Marta Bjelica, Boris Isaković, Stefan Trifunović, Jana Bjelica, Nada Šargin, Vuk Kostić, Svetlana Bojković, Miona Marković i drugi.

- Balansirajući između art-haus štimunga i manje-više standardne detektivske misterije (radnja se, kao i u mnogim serijama tog žanra, vrti oko brutalnog i misterioznog ubistva lepe žene), “Močvara” je uzbudljiva, provokativna, promišljena i melanholična. Autentični srpski noar – naznačio je filmski kritičar Đorđe Bajić.

On je posebno pohvalio glumu Gorana Bogdana, koji je ove godine pogotovo ostvario mnoštvo značajnih uloga u filmovima i serijama.

- Bogdanov inspektor Nikola Krsmanović već u prvom satu izranja kao višeslojan i zaokružen protagonista. Njegovoj uverljivosti nimalo ne smeta što je satkan od klišea (inspektor alkoholičar sa problemima u braku i poznanstvima u kriminalnom miljeu). Bogdanova bespoštedna gluma ima potporu u odlično napisanim dijalozima, nadahnutoj režiji i zaista vrsno postavljenim epizodnim likovima Maje i Danice, Nikoline supruge i majke, koje Marta Bjelica i Svetlana Ceca Bojković tako lepo senče i glumački produbljuju - smatra Bajić.

Serija “Močvara” ima 10 epizoda, koje će biti emitovane subotom od 20 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana