Емитовање серије “Бранилац” почиње на јесен: Неразјашњени злочини и породичне трагедије

Г.С.
Емитовање серије “Бранилац” почиње на јесен: Неразјашњени злочини и породичне трагедије

Љубитељи домаћег серијског програма имаће прилику да од јесени на РТС-у уживају у серији “Бранилац”, у режији Јелене Светличић и Гојка Деспотовића.

Ова драма реконструише истините случајеве наших познатих адвоката. У понедјељак је завршено снимање једне од девет епизода, под називом “Двоструко убиство у Мачви”, чија је радња смјештена у 1957. годину.

Млада глумица Јована Гавриловић у серији тумачи лик Славојке, која одраста без родитеља и коју на приједлог свештеника, којег глуми Милан Цаци Михаиловић, прихвата породица Поповић.

Глумица је за “Новости” објаснила да се глава куће Милутин на неки начин заљуби у Славојку.

- Она, вероватно несвесна те љубави, пристаје на братско-сестрински однос. Међу њима се догоди љубавни чин, који она доживи као силовање и пријави га полицији. Касније је она мистериозно убијена, што никада није разјашњено - рекла је Гавриловићева.

Она је истакла да јој је најтежа била сцена убиства, јер то до сада није радила.

- Било ми је узбудљиво и изазовно да је уверљиво одиграм. Схватила сам да немам став о томе шта је силовање и шта значи бити злостављан. Фасцинирало ме је да је неука Славојка одмах по доживљају злостављања отишла у полицију, што је веома храбро и модерно за 1957. годину - казала је Гавриловићева.

Како “Новости” преносе са снимања серије, глумци су данима расправљали о томе да ли је Милутин убио Славојку или није, а гледаоци неће сазнати ништа више од онога што се у стварности догодило. Наиме, Милутин је добио ослобађајућу пресуду, а њега игра Андреј Шепетковски.

- Није ми било лако да растумачим да ли заиста јесте или није Милутин силовао и убио Славојку. Наравно, морао сам да га браним и да верујем да је невин. Посебно је било шкакљиво силовање, које он није тако доживео. Свакако, Милутин је издао жену и породицу, ушао у конфликт са својом душом и сигурно је осећао кривицу - навео је Шепетковски и додао да је једна несрећа вукла другу, можда баш зато што се Милутин није на самом почетку покајао.

Снимање серије почело је 14. априла.

Адвокати

Серија “Бранилац” бави се истинитим догађајима описаним у књигама адвоката Оливера Ињца и Филоте Филе, као и оригиналним предметима Вељка Губерине. Њих у серији играју Ненад Јездић, Тихомир Станић и Небојша Дугалић. У девет епизода биће приказано шест случајева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана