Emitovanje serije “Branilac” počinje na jesen: Nerazjašnjeni zločini i porodične tragedije

G.S.
Emitovanje serije “Branilac” počinje na jesen: Nerazjašnjeni zločini i porodične tragedije

Ljubitelji domaćeg serijskog programa imaće priliku da od jeseni na RTS-u uživaju u seriji “Branilac”, u režiji Jelene Svetličić i Gojka Despotovića.

Ova drama rekonstruiše istinite slučajeve naših poznatih advokata. U ponedjeljak je završeno snimanje jedne od devet epizoda, pod nazivom “Dvostruko ubistvo u Mačvi”, čija je radnja smještena u 1957. godinu.

Mlada glumica Jovana Gavrilović u seriji tumači lik Slavojke, koja odrasta bez roditelja i koju na prijedlog sveštenika, kojeg glumi Milan Caci Mihailović, prihvata porodica Popović.

Glumica je za “Novosti” objasnila da se glava kuće Milutin na neki način zaljubi u Slavojku.

- Ona, verovatno nesvesna te ljubavi, pristaje na bratsko-sestrinski odnos. Među njima se dogodi ljubavni čin, koji ona doživi kao silovanje i prijavi ga policiji. Kasnije je ona misteriozno ubijena, što nikada nije razjašnjeno - rekla je Gavrilovićeva.

Ona je istakla da joj je najteža bila scena ubistva, jer to do sada nije radila.

- Bilo mi je uzbudljivo i izazovno da je uverljivo odigram. Shvatila sam da nemam stav o tome šta je silovanje i šta znači biti zlostavljan. Fasciniralo me je da je neuka Slavojka odmah po doživljaju zlostavljanja otišla u policiju, što je veoma hrabro i moderno za 1957. godinu - kazala je Gavrilovićeva.

Kako “Novosti” prenose sa snimanja serije, glumci su danima raspravljali o tome da li je Milutin ubio Slavojku ili nije, a gledaoci neće saznati ništa više od onoga što se u stvarnosti dogodilo. Naime, Milutin je dobio oslobađajuću presudu, a njega igra Andrej Šepetkovski.

- Nije mi bilo lako da rastumačim da li zaista jeste ili nije Milutin silovao i ubio Slavojku. Naravno, morao sam da ga branim i da verujem da je nevin. Posebno je bilo škakljivo silovanje, koje on nije tako doživeo. Svakako, Milutin je izdao ženu i porodicu, ušao u konflikt sa svojom dušom i sigurno je osećao krivicu - naveo je Šepetkovski i dodao da je jedna nesreća vukla drugu, možda baš zato što se Milutin nije na samom početku pokajao.

Snimanje serije počelo je 14. aprila.

Advokati

Serija “Branilac” bavi se istinitim događajima opisanim u knjigama advokata Olivera Injca i Filote File, kao i originalnim predmetima Veljka Guberine. Njih u seriji igraju Nenad Jezdić, Tihomir Stanić i Nebojša Dugalić. U devet epizoda biće prikazano šest slučajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana