Екипа филма “Драва се не предаје” снима у Белегишу

Танјуг
Foto: Pixabay

СТАРА ПАЗОВА - Након Београда глумачка постава филма “Драва се не предаје” преселила се у Белегиш код Старе Пазове, гдjе је настављено снимање документарно-играног остварења о посади краљевског ратног брода “Драва”, а радња је смjештена у 1941. годину када су чланови посаде погинули у Априлском рату.

Предсjедник покрајинске Владе Игор Мировић, који је данас присуствовао снимању, рекао је да вjерује да ће редитељ Никола Лоренцин успjети да на филмском платну овjековjечи ове историјске догађаје.

“За нас, посебно нас у Војводини, то је још један доказ хероизма, патриотизма наших људи, родољубља, свега онога што краси и обележава срж нашег народа, жељу да у тешком времену покажемо љубав према својој земљи, а поручник Берић уз све тешкоће пре 80 година изабрао је хероизам, жртву и верујем да ће глумци и редитељ успети да то пренесу на филмско платно”, рекао је Мировић.

Додао је да ће Покрајинска Влада путем конкурса ресорног секретаријата наставити да подржава филмове који биљеже нашу историју и традицију.

На челу посаде краљевског ратног брода био је поручник Александар Берић, а част да његов лик одигра добио је глумац Лазар Ђукић.

Берићеву супругу Веру игра Марија Бергам.

Редитељ Лоренцин прича како је Лазар Ђукић “откровење” у улози поручника Берића, те да је данас током снимања лежао два сата, пола у води, пола у пијеску како би дочарао један тренутак те драматичне приче о команданту Драве.

“Марија Бергам је врло добро ту личност донела јер смо је конципирали као жену која је расла у Црној Гори и која је понела из Котора свој начин говора и акценте и Марија је то изванредно урадила”, навео је редитељ.

Филм је првобитно сниман у Београду, а након Белегиша поново се враћа у Београд, док ће поједини дјелови бити снимљени у Новом Саду и Челареву. Премијера се очекује 6. августа ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана