Дугометражно остварење “Том и Џери” стигло у биоскопе: Путовање стазама смијеха и носталгије

Г.С.
Дугометражно остварење “Том и Џери” стигло у биоскопе: Путовање стазама смијеха и носталгије

У свијету анимираног филма, вјероватно најпознатији ривали у чијим враголијама су генерације одрастале и уживале, су Том и Џери, који су настали прије више од осам деценија, а ове године, њихове приче добијају ново рухо.

Наиме, остварење које је спој играног филма и анимације, премијерно је емитовано прије неколико дана у појединим свјетским биоскопима, а сви љубитељи Тома и Џерија, протеклог викенда имали су прилику да у филму уживају у бањалучком “Синеплексу Палас”, у оквиру претпремијерног приказивања. Филм “Том и Џери” у режији Тима Сторија од ове седмице ће бити и на редовном репертоару “Паласа”.

- Током одрастања, то је био цртани филм који ми је био на првом мјесту. Ко их гледа, одмах да продрма нека носталгија и осмијех се врати на лице. Прави изазов био је епизодно анимирано остварење смјестити у дугометражни филм. Сценарио је био све што сам тражио. Пун је хумора и у себи има људску причу коју је могуће пратити - навео је Стори.

Филм Тима Сторија је омаж сатима гледања фантастичних анимираних епизода Вилијама Хане и Џозефа Барбере, који су пратили многа дјетињства. Том, сиво-бијела кућна мачка и његов ривал, мали миш Џери, први пут су се на екранима појавили 1940. године, а од тада су настајали и бројни планови Тома да ухвати Џерија и развило се једно од најзанимљивијих ривалстава на екрану.

- Тома избацују власници и остаје без мјеста за боравак заједно са својим дугогодишњим ривалом Џеријем, који је такође остао без извора хране. Сада бескућници, двојац мачке и миша остаје да лута улицама и одлучују да позову примирје на своје ривалство, а затим крену на своје начине да започну нови живот. Они касније укрштају стазе на Менхетну, гдје се Џери настанио у највећем, изврсном и најбољем хотелу “Ројал гејт” у граду, узрокујући свакакве невоље док се особље припрема за “вјенчање вијека” између Бена (Колин Џост) и Прите (Палави Шардс) – стоји у најави филма.

Млада службеница Кајла (Клои Грејс Морец) задужена је од менаџера хотела, господина Даброса (Роб Делани), за планирање догађаја и рјешавање Џерија. Кајла унајмљује Тома да ухвати Џерија, поново успостављајући њихову бескрајну борбу. Велики заплет настаје кад борба мачке и миша створи огроман хаос што се Кајлине каријере тиче, вјенчања, али и самог хотела.

Сценарио за филм писао је Кевин Костело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана