Додјела Оскара у знаку филма „Све у исто вријеме“

ГС
Додјела Оскара
Foto: Танјуг/АП | Додјела Оскара

ЛОС АНЂЕЛЕС - Ноћас је у „Долби Театру“ у Лос Анђелесу одржана церемонија додјеле Оскара, а најбољим филмом проглашенa je научнофантастична акција „Све у исто вријеме“. Овај је филм апсолутни побједник 95. додјеле Оскара са седам златних кипића.

Њемачки филм „На западу ништа ново“ освојио је четири Оскара.

Почевши сат иза поноћи па све до четири часа трајала је најишчекиванија вече у свијету кинематографије током које су проглашена најбоља филмска остварења за протеклу годину.

Златни кипић за најбољег глумца освојио је Брендан Фрејзер за улогу у филму "Кит". Тако је глумац који је некада био на врху Холивуда, паа нестао у вртлогу лоших животних одлука сада вратио у великом стилу. 

Најбољом глумицом проглашена је Мишел Јео захваљујући улози у филму "Све у исто вријеме".

Најбољи оригинални сценарио написали су Денијел Кван и Денијел Шајнерт за"Све у исто вријеме"., а за најбољи адаптирани сценарио награђена је Сара Поли за драму Жене говоре“.

Награду за најбољу режију и најбољу монтажу добио је очекивано филм“ Све у исто вријеме". Нарађени су Кван и Штајнер, а други Оскар у каријери за најбољу монтажу подигао је Пол Роџерс.

Најбољи страни филм је "На Западу ништа ново" који је освојио и Оскара за најбољу филмску фотографију.

За најбоље споредне улоге награђени Ке Хуј Куан у категорији мушкараца, а легендарна Џејми Ли Кертис у категорији жена. Обоје су награђени за улоге у филму " Све у исто вријеме ".

Оскара за најбоље визуелне ефекте добио је "Аватар: Пут воде ".

Најбољи дугометражни анимирани филм је "Пинокио" Гиљерма дел Тора, а краткометражни "Дјечак, кртица, лисац и коњ".

За најбољу оригиналну филмску музику награђен је поновно филм "На Западу ништа ново" који је освојио и Оскара за најбољи продукцијски дизајн односно сценографију.

Најбољи документарни играни филм је  „Наваљни“, најбољим краткометражним филмом проглашен „Ирско збогом“.

Најбољу костимографију има филм "Црни пантер: Ваканда, заувијек", а за најбољу шминку и фризуру награђен је "Кит".

Најбоља оригинална пјесма је "Naatu, Naatu " из филма "RRR", а награду за најбољи звук у филму добио је филм "Топ Гaн: Маверик".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана