Директор Мостре потврдио датум одржавања фестивала

Танјуг
Директор Мостре потврдио датум одржавања фестивала

ВЕНЕЦИЈА - Директор Филмског фестивала у Венецији Алберто Барбара званично је потврдио да ће се 77. Мостра одржати, како је и планирано, од 2. до 12. септембра.

Барбера је на свом Инстаграм профилу, уз видео снимак са чамца поручио да ће то бити једно заиста јединствено издање.

“Из ферија којим смо отишли на Лидо. Филмска палата је поново отворена, а канцеларије пуне људи који ће организовати предстојећу Мостру. Биће то једно заиста јединствено издање. Још увијек не знамо шта ћемо све успијети да изведемо, али радимо на селекцији филмова и нацрту плана да свима омогућимо безбједно учешће… Живјела Венеција”, написао је директор Мостре који је од почетка био против онлајн издања иако је Италија била најјаче погођена замља корона вирусом.

Према његовим ријечима, још се не зна како ће фестивал тачно изгледати али ће организатори уложити напоре да буде све најбоље могуће.

Ђорђо Госети, селектор пратећег програма Ауторски дани, у којем се филмови такмиче у оригиналности и иновативности, изјавио је за АФП да има осјећај “као да почињу испочетка, од 1932. када је фестивал основан”.

„Сви из филмског свијета сматрају да је најстарији фестивал на свијету најбоље мјесто да се слави кинематографија и покаже њена виталност”, казао је он.

Како ће ови постковидски услови утицати на организацију фестивала, још није познато. Филмски аналитичари оцијењују да ће број наслова, уобичајених 200, сигурно бити смањен, а не вјерују ни да ће ове године бити гурања папараца са ловцима на аутограме пред звијездама на црвеном тепиху.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана