Да ли је Дизни предвидио вирус корона, крије ли филм “Златокоса и разбојник” неке тајне?

ГС
Да ли је Дизни предвидио вирус корона, крије ли филм “Златокоса и разбојник” неке тајне?

Најновији класик којем су учитана другачија значења је Дизнијев филм “Златокоса и разбојник” из 2010. темељен на познатој бајци о принцези Рапунзел.

Дизнијеви фанови тврде да имају доказе да је ово остварење предвидјело садашњу пандемију.

Да видимо како.

“Гуглајте име села у којему је Рапунзел затворена (у карантин). Урадите то!” пише један од фанова, док други предлажу да се коронавирус назове Рапунзел или Tangled како гласи оригинално име филма.

Tangled је прича о жени затвореној у дворцу у граду Корона.

Главни разлог због чега су фанови направили оволику фрку лежи у радњи филма који говори о жени имена Рапунзел затвореној (у карантину) у измишљеном граду који се зове Корона. И због тога неки од покретача ове најновије теорије завјере тврде да филм предвиђа пандемију.

Ово није први филм за који фанови тврде да је предвидео вирус корона.

Хит-филм “Симпсони” из 2007. године имао је много аспеката који су, како се чини, предвиђали пандемију вируса корона: гостовање Тома Хенкса, затварање Спрингфилда због кризе јавног здравства, покушаји савезне владе да умире грађане...

У филму је Рапунзел затворена у Корони због проблема који се не односи на здравље

Упркос тврдњама да филм предвиђа вирус корона, пажљивији поглед на Дизнијев филм открива да је Златокоса заробљена у дворцу у Корони због ствари која нема никакве везе са здрављем. Тачније, била је закључана јер њена дуга коса има “чудесну моć исцјељења”, а шишање косе јој је одузима. Да би заштитила своју косу и краљевство Короне, њена мајка, доброćудна вештица, закључала је Златокосу.

Све је ово само велика случајност?

Ако пажљивије погледате филм, видјећете да нема никакве везе с пандемијом, наравно. Штавише, било какве сличности између филма (као што је име града Корона - што на латинском значи “круна” и звучи као генеричко име за “краљевство”) и тренутног стања ствари не постоје. Ова прича није теорија завјере, већ теорија забаве!

Погледајте шта Златокоса ради у “карантину”, можда добијете неку идеју.

(Б92)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана