Da li je Dizni predvidio virus korona, krije li film “Zlatokosa i razbojnik” neke tajne?

GS
Da li je Dizni predvidio virus korona, krije li film “Zlatokosa i razbojnik” neke tajne?

Najnoviji klasik kojem su učitana drugačija značenja je Diznijev film “Zlatokosa i razbojnik” iz 2010. temeljen na poznatoj bajci o princezi Rapunzel.

Diznijevi fanovi tvrde da imaju dokaze da je ovo ostvarenje predvidjelo sadašnju pandemiju.

Da vidimo kako.

“Guglajte ime sela u kojemu je Rapunzel zatvorena (u karantin). Uradite to!” piše jedan od fanova, dok drugi predlažu da se koronavirus nazove Rapunzel ili Tangled kako glasi originalno ime filma.

Tangled je priča o ženi zatvorenoj u dvorcu u gradu Korona.

Glavni razlog zbog čega su fanovi napravili ovoliku frku leži u radnji filma koji govori o ženi imena Rapunzel zatvorenoj (u karantinu) u izmišljenom gradu koji se zove Korona. I zbog toga neki od pokretača ove najnovije teorije zavjere tvrde da film predviđa pandemiju.

Ovo nije prvi film za koji fanovi tvrde da je predvideo virus korona.

Hit-film “Simpsoni” iz 2007. godine imao je mnogo aspekata koji su, kako se čini, predviđali pandemiju virusa korona: gostovanje Toma Henksa, zatvaranje Springfilda zbog krize javnog zdravstva, pokušaji savezne vlade da umire građane...

U filmu je Rapunzel zatvorena u Koroni zbog problema koji se ne odnosi na zdravlje

Uprkos tvrdnjama da film predviđa virus korona, pažljiviji pogled na Diznijev film otkriva da je Zlatokosa zarobljena u dvorcu u Koroni zbog stvari koja nema nikakve veze sa zdravljem. Tačnije, bila je zaključana jer njena duga kosa ima “čudesnu moć iscjeljenja”, a šišanje kose joj je oduzima. Da bi zaštitila svoju kosu i kraljevstvo Korone, njena majka, dobroćudna veštica, zaključala je Zlatokosu.

Sve je ovo samo velika slučajnost?

Ako pažljivije pogledate film, vidjećete da nema nikakve veze s pandemijom, naravno. Štaviše, bilo kakve sličnosti između filma (kao što je ime grada Korona - što na latinskom znači “kruna” i zvuči kao generičko ime za “kraljevstvo”) i trenutnog stanja stvari ne postoje. Ova priča nije teorija zavjere, već teorija zabave!

Pogledajte šta Zlatokosa radi u “karantinu”, možda dobijete neku ideju.

(B92)

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana