Чулић Вићентић: У новој сезони серија "Дуг мору" иде корак даље

Tanjug
Foto: imdbpromo

БЕОГРАД - Гошћа нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор била је сценаристкиња Мариана Чулић Вићентић која је говорила о свом раду на трећој сезони серије "Дуг мору".

  Чулић Вићентић је рекла да је "Дуг мору" у новој сезони отишао "корак даље по питању мистичног реализма".
  
 "Та линија добија снажно појачање у виду легенде, глумице Секе Сабљић. Коначно ћемо дати одговоре на питања шта је то значи бити штрига и доста ћемо се бавити медитеранским мистичним реализмом", навела је сценаристкиња.
    
За Чулић Вићентић било је "инспиративно и изазовно спајање психолошког и мистичног реализма", као и "плетње суптилних нити" између психолошког реализма, стварности и мистике.
    
Према њеним ријечима, у новим наставцима је доста важан психолошк моменат, гдје се баве ликовима на озбиљан и дубок начин.
 
   "Не купујемо симпатије публике радикалним обртима, него самом психологијом, предисторијом и тајнама", рекла је Чулић Вићентић.
    
Захваљујући стварању "Дуга мора" са "озбиљним промишљањем", Чулић Вићентић оцењује да се "гледаоци лакше повежу, идентификују и заста  прораде у њима неке емоције". 
    У трећој сезони постоје "разне психолошке, емотивне и стварне олује,  немирно море у коме јунаци неће имати мира и испливаће разне тајне из прошлости, а сценаристкиња истиче као посебно узбудљиву линију приче која се тиче Другог свјетског рата.
    Чулић Вићентић је истакалда је "Дуг мору" аутентична и да је постављена тако да је немогуће рећи да подсећа на било коју другу серију, било на ХБО или Нетфликсу.
    "Толико је аутентична и ствара се без утицаја са стране. То је јако тешко и изазовно, али ми је драго што сам део те приче", навела је Чулић Вићентић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана