Čulić Vićentić: U novoj sezoni serija "Dug moru" ide korak dalje

Tanjug
Foto: imdbpromo

BEOGRAD - Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je scenaristkinja Mariana Čulić Vićentić koja je govorila o svom radu na trećoj sezoni serije "Dug moru".

  Čulić Vićentić je rekla da je "Dug moru" u novoj sezoni otišao "korak dalje po pitanju mističnog realizma".
  
 "Ta linija dobija snažno pojačanje u vidu legende, glumice Seke Sabljić. Konačno ćemo dati odgovore na pitanja šta je to znači biti štriga i dosta ćemo se baviti mediteranskim mističnim realizmom", navela je scenaristkinja.
    
Za Čulić Vićentić bilo je "inspirativno i izazovno spajanje psihološkog i mističnog realizma", kao i "pletnje suptilnih niti" između psihološkog realizma, stvarnosti i mistike.
    
Prema njenim riječima, u novim nastavcima je dosta važan psihološk momenat, gdje se bave likovima na ozbiljan i dubok način.
 
   "Ne kupujemo simpatije publike radikalnim obrtima, nego samom psihologijom, predistorijom i tajnama", rekla je Čulić Vićentić.
    
Zahvaljujući stvaranju "Duga mora" sa "ozbiljnim promišljanjem", Čulić Vićentić ocenjuje da se "gledaoci lakše povežu, identifikuju i zasta  prorade u njima neke emocije". 
    U trećoj sezoni postoje "razne psihološke, emotivne i stvarne oluje,  nemirno more u kome junaci neće imati mira i isplivaće razne tajne iz prošlosti, a scenaristkinja ističe kao posebno uzbudljivu liniju priče koja se tiče Drugog svjetskog rata.
    Čulić Vićentić je istakalda je "Dug moru" autentična i da je postavljena tako da je nemoguće reći da podseća na bilo koju drugu seriju, bilo na HBO ili Netfliksu.
    "Toliko je autentična i stvara se bez uticaja sa strane. To je jako teško i izazovno, ali mi je drago što sam deo te priče", navela je Čulić Vićentić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana