Четири филма за различите укусе у “Синеплексу Палас”

Данко Кузмановић
Четири филма за различите укусе у “Синеплексу Палас”

Бањалука - У “Синеплексу Палас” од ове седмице ће на репертоару бити четири нова филма, и то по један за сваки узраст, али и за свачији укус.

 

 

 

 

 

 

Већ од четвртка публика ће моћи да погледа филмове “Битанга с плаже”, “Ружне лутке” и “Екстремно рђав, шокантно злобан и подао”, а за викенд ће бити приказан дуго ишчекивани филм “Покемон: Детектив Пикачу”.

Од редитеља филма “Бунтовница” Хармонија Корина стиже нам “Битанга с плаже”, освјежавајуће оригинална и контрасистемска комедија у којој, поред Метјуа Меконахија, играју и Снуп Дог, Зек Ефрон, Ајла Фишер и други. Филм ће бити приказан у четвртак у “Синеплексу Палас”.

“Битанга с плаже” је филм у којем Метју Меконахи игра улогу живота, каквог га он замишља.

Нови филм Хармонија Корина је прича о неуклопљеном појединцу која говори највише о Америци и америчком сну - као и сваки његов филм. “Битанга с плаже” је истовремено и више и мање од комедије. Више, зато што смијешни моменти имају сврху у укупној теми и идеји филма, али нису поента, јер ово није филм који је направљен само да насмије. Мање, зато што комедија ипак захтијева и некакав заплет, а “Битанга с плаже” има само обрисе заплета.

Други филм на репертоару је анимирано остварење “Ружне лутке”, који ће забавити млађу публику у четвртак.

- Филм осликава неодољиви градић Ружњоград, у коме се све слави чудно и другачије, јер љепота је у оку посматрача. Мокси и њен Ружњић пријатељ сваки дан славе живот и његове бескрајне могућности. Становници Ружњограда повремено гледају у небо изнад града и чекају да се појави нови Ружњић којег ће примити у своју заједницу. Једнога дана Мокси окупља групу својих најближих пријатеља и креће у потрагу за оним што је с друге стране Ружњограда. Тамо откривају други свијет - Савршенство. Ружњићи се суочавају са тиме шта значи бити другачији, борити се са жељом да будеш вољен и коначно открити да је најважнија ствар сазнати ко си заиста - наведено је у опису филма.

На репертоару ће се наћи и нешто озбиљнији филм “Екстремно рђав, шокантно злобан и подао”. Филм говори о злочинима Теда Бандија из перспективе његове дугогодишње дјевојке, која је годинама одбијала да повјерује у истину о њему. Ово остварење је режирао Џо Берлингер, а главне улоге у њему играју Зек Ефрон и Лили Колинс, док се у филму појављује и Џон Малкович у улози судије.

Вјероватно најишчекиванији филм од набројаних је “Покемон: Детектив Пикачу”, који ће бити претпремијерно приказан у суботу и у недјељу у термину од 19 часова.

- Филм почиње нестанком приватног детектива Херија Гудмена, којем глас посуђује Рајан Рејнолдс, када његов 21-годишњи син Тим покуша сазнати што се заправо догодило. У истрази ће му помоћи Херијев бивши Покемон партнер, детектив Пикачу, који има најчуднији смисао за хумор. Тим и Пикачу ће удружити снаге како би разоткрили запетљану тајну. У потрази за траговима у савременој метрополи у којој живе људи и Покемони, сусрећу се с разноликим ликовима, те откривају шокантну тајну која би могла уништити цијели Покемон свијет - назначено је у опису филма.

Документарац о Бандију

Ове године на “Нетфликсу” је премијерно приказан и филм Џоа Берлигнера “Разговори са убицом: траке Теда Бандија”. Овај четвородијелни документарни серијал заснива се на 100 сати снимака које су 1980. и 1981. године прикупили новинари Стивен Мишо и Хју Ајнесворт, који су провели 15 мјесеци интервјуишући озлоглашеног серијског убицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана