Četiri filma za različite ukuse u “Sinepleksu Palas”

Danko Kuzmanović
Četiri filma za različite ukuse u “Sinepleksu Palas”

Banjaluka - U “Sinepleksu Palas” od ove sedmice će na repertoaru biti četiri nova filma, i to po jedan za svaki uzrast, ali i za svačiji ukus.

 

 

 

 

 

 

Već od četvrtka publika će moći da pogleda filmove “Bitanga s plaže”, “Ružne lutke” i “Ekstremno rđav, šokantno zloban i podao”, a za vikend će biti prikazan dugo iščekivani film “Pokemon: Detektiv Pikaču”.

Od reditelja filma “Buntovnica” Harmonija Korina stiže nam “Bitanga s plaže”, osvježavajuće originalna i kontrasistemska komedija u kojoj, pored Metjua Mekonahija, igraju i Snup Dog, Zek Efron, Ajla Fišer i drugi. Film će biti prikazan u četvrtak u “Sinepleksu Palas”.

“Bitanga s plaže” je film u kojem Metju Mekonahi igra ulogu života, kakvog ga on zamišlja.

Novi film Harmonija Korina je priča o neuklopljenom pojedincu koja govori najviše o Americi i američkom snu - kao i svaki njegov film. “Bitanga s plaže” je istovremeno i više i manje od komedije. Više, zato što smiješni momenti imaju svrhu u ukupnoj temi i ideji filma, ali nisu poenta, jer ovo nije film koji je napravljen samo da nasmije. Manje, zato što komedija ipak zahtijeva i nekakav zaplet, a “Bitanga s plaže” ima samo obrise zapleta.

Drugi film na repertoaru je animirano ostvarenje “Ružne lutke”, koji će zabaviti mlađu publiku u četvrtak.

- Film oslikava neodoljivi gradić Ružnjograd, u kome se sve slavi čudno i drugačije, jer ljepota je u oku posmatrača. Moksi i njen Ružnjić prijatelj svaki dan slave život i njegove beskrajne mogućnosti. Stanovnici Ružnjograda povremeno gledaju u nebo iznad grada i čekaju da se pojavi novi Ružnjić kojeg će primiti u svoju zajednicu. Jednoga dana Moksi okuplja grupu svojih najbližih prijatelja i kreće u potragu za onim što je s druge strane Ružnjograda. Tamo otkrivaju drugi svijet - Savršenstvo. Ružnjići se suočavaju sa time šta znači biti drugačiji, boriti se sa željom da budeš voljen i konačno otkriti da je najvažnija stvar saznati ko si zaista - navedeno je u opisu filma.

Na repertoaru će se naći i nešto ozbiljniji film “Ekstremno rđav, šokantno zloban i podao”. Film govori o zločinima Teda Bandija iz perspektive njegove dugogodišnje djevojke, koja je godinama odbijala da povjeruje u istinu o njemu. Ovo ostvarenje je režirao Džo Berlinger, a glavne uloge u njemu igraju Zek Efron i Lili Kolins, dok se u filmu pojavljuje i Džon Malkovič u ulozi sudije.

Vjerovatno najiščekivaniji film od nabrojanih je “Pokemon: Detektiv Pikaču”, koji će biti pretpremijerno prikazan u subotu i u nedjelju u terminu od 19 časova.

- Film počinje nestankom privatnog detektiva Herija Gudmena, kojem glas posuđuje Rajan Rejnolds, kada njegov 21-godišnji sin Tim pokuša saznati što se zapravo dogodilo. U istrazi će mu pomoći Herijev bivši Pokemon partner, detektiv Pikaču, koji ima najčudniji smisao za humor. Tim i Pikaču će udružiti snage kako bi razotkrili zapetljanu tajnu. U potrazi za tragovima u savremenoj metropoli u kojoj žive ljudi i Pokemoni, susreću se s raznolikim likovima, te otkrivaju šokantnu tajnu koja bi mogla uništiti cijeli Pokemon svijet - naznačeno je u opisu filma.

Dokumentarac o Bandiju

Ove godine na “Netfliksu” je premijerno prikazan i film Džoa Berlignera “Razgovori sa ubicom: trake Teda Bandija”. Ovaj četvorodijelni dokumentarni serijal zasniva se na 100 sati snimaka koje su 1980. i 1981. godine prikupili novinari Stiven Mišo i Hju Ajnesvort, koji su proveli 15 mjeseci intervjuišući ozloglašenog serijskog ubicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana