Булајић: Остварио сам дјечачке снове у Државном службенику

Tанјуг
Foto: Принтскрин

БЕОГРАД - Гост нове епизоде видео серијала "Тањуг Рефлектор" био је глумац Љубомир Булајић, који је говорио о наставку криминалистичке ТВ серије “Државни службеник“.

Булајић је да се приводи крају снимање треће сезоне серије "Државни службеник", на коју се чекало мало дуже него што је била пауза између прве двије "због свих околности које су се издешавале у међувремену".

"Стицај околности је баш такав да се трећа сезона ''Државног службеника'' бави догађајима са почетка пандемије. Реаговањем првенствено наше државе, али и света. То је битка за респираторе са околним државама, каква је улога тајних служби била у том сегменту", рекао је Булајић.

Глумац је навео да су у грађењу лика оперативца Љубе Коларића биле најзанимљивије саме припреме, односно техничке и тактичке обуке.

"Моја генерација је осакаћена тиме што није стигла да одслужи тај фамозни војни рок. За тих 15 дана, колико смо се спремали и пролазили те обуке с оружјем, тактичке обуке, како се врше упади и хапшења, ја сам намирио своју потребу за војском", рекао је Булајић.

Припремајући се за улогу у "Државном службенику" Булајић је "остварио своје дечачке снове".

Уочи снимања, екипа серије имала је прилике да посјети зграду Безбједносно-информативне агенције, а Булајић наводи да су тада видјели и знаменитости попут стола Слободана Пенезића Крцуна до витрине Драже Михаиловића, које су "парадоксално једна преко пута друге"..

"Ова серија је великим делом фикција, јер то што ми као оперативци радимо у серији можда није тако као у стварном животу, али мислим да би било досадно када бисмо направили серију о два оперативца која седе у колима, једу пицу и чаврљају док посматрају нешто", сматра Булајић.

Према његовим ријечима, серија је лијеп спој стварног и фиктивног, а на гледаоцу је да одреди гдје је та граница и гдје се те двије ствари преплићу.

Булајић је оцииијенио да тренутна хиперекспанзија телевизијских серија аутоматски значи више посла за глумце, а квантитет садржаја никако не иде науштрб квалитета.

"Последњих година је и код нас дешава да имамо пројекте на високом нивоу, а имамо и пројекте који се снимају за мало новца, али доносе велику гледаност. То је једноставно питање тржишта и публике. Експанзија значи глумцима са финансијског аспекта", навео је Булајић.

Булајић рекао да је у српској кинематографији увијек било квалитетног програма и увијек ће га бити, и да не вјерује да ће остати у сенци оног мање квалитетног, пошто квалитет увијек има своју публику што се показало са неколико филмова, попут “Томе“ редитеља Драгана Бјелогрлића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана