Bulajić: Ostvario sam dječačke snove u Državnom službeniku

Tanjug
Foto: Printskrin

BEOGRAD - Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Ljubomir Bulajić, koji je govorio o nastavku kriminalističke TV serije “Državni službenik“.

Bulajić je da se privodi kraju snimanje treće sezone serije "Državni službenik", na koju se čekalo malo duže nego što je bila pauza između prve dvije "zbog svih okolnosti koje su se izdešavale u međuvremenu".

"Sticaj okolnosti je baš takav da se treća sezona ''Državnog službenika'' bavi događajima sa početka pandemije. Reagovanjem prvenstveno naše države, ali i sveta. To je bitka za respiratore sa okolnim državama, kakva je uloga tajnih službi bila u tom segmentu", rekao je Bulajić.

Glumac je naveo da su u građenju lika operativca Ljube Kolarića bile najzanimljivije same pripreme, odnosno tehničke i taktičke obuke.

"Moja generacija je osakaćena time što nije stigla da odsluži taj famozni vojni rok. Za tih 15 dana, koliko smo se spremali i prolazili te obuke s oružjem, taktičke obuke, kako se vrše upadi i hapšenja, ja sam namirio svoju potrebu za vojskom", rekao je Bulajić.

Pripremajući se za ulogu u "Državnom službeniku" Bulajić je "ostvario svoje dečačke snove".

Uoči snimanja, ekipa serije imala je prilike da posjeti zgradu Bezbjednosno-informativne agencije, a Bulajić navodi da su tada vidjeli i znamenitosti poput stola Slobodana Penezića Krcuna do vitrine Draže Mihailovića, koje su "paradoksalno jedna preko puta druge"..

"Ova serija je velikim delom fikcija, jer to što mi kao operativci radimo u seriji možda nije tako kao u stvarnom životu, ali mislim da bi bilo dosadno kada bismo napravili seriju o dva operativca koja sede u kolima, jedu picu i čavrljaju dok posmatraju nešto", smatra Bulajić.

Prema njegovim riječima, serija je lijep spoj stvarnog i fiktivnog, a na gledaocu je da odredi gdje je ta granica i gdje se te dvije stvari prepliću.

Bulajić je ociiijenio da trenutna hiperekspanzija televizijskih serija automatski znači više posla za glumce, a kvantitet sadržaja nikako ne ide nauštrb kvaliteta.

"Poslednjih godina je i kod nas dešava da imamo projekte na visokom nivou, a imamo i projekte koji se snimaju za malo novca, ali donose veliku gledanost. To je jednostavno pitanje tržišta i publike. Ekspanzija znači glumcima sa finansijskog aspekta", naveo je Bulajić.

Bulajić rekao da je u srpskoj kinematografiji uvijek bilo kvalitetnog programa i uvijek će ga biti, i da ne vjeruje da će ostati u senci onog manje kvalitetnog, pošto kvalitet uvijek ima svoju publiku što se pokazalo sa nekoliko filmova, poput “Tome“ reditelja Dragana Bjelogrlića.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana