Булајић: Филм Златни дечко је освјежење у сваком смислу

Танјуг
Foto: принтскрин

БЕОГРАД- Гост нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор био је глумац Љубомир Булајић, који је говорио о својој улози у филму "Златни дечко" редитеља Огњена Јанковића.

"Постојали су филмови и серије који су се бавили темама уско везаним за фудбал, али ''Златни дечко'' је сам по себи занимљив јер нуди ширу слику, шта је то што прати фудбал и шта је то што иде уз ту причу", рекао је Булајић.

У "Златном дечку", чија је биоскопска премијера вечерас, Булајић и Петар Стругар тумаче улоге двојице браће, "два момка са београдског асфалта."

"Што се конкретно мог лика Џонија тиче, он је сам по себи незрео, плаховит, експлозиван тип који је нестрпљив и не жели да чека на успех, већ жели да дође преко ноћи... Нека превага у свему томе је његов старији брат Сони који га нивелише", објаснио је Булајић.

Према његовим ријечима, изузетно је важно да за разлику од криминалистичких прича које се тренутно нуде "Златни дечко" представи реалну причу.

"Епоха је нешто друго... Увек је лакше убацити се у савремене приче и одиграти их, иако су карактери различити од свега што сам имао прилике да играм до сад", рекао је Булајић, додавши да је било јако занимљиво "ускочити у Џонијеву кожу."

Оценивши сарадњу са Јанковићем и његовом екипом као лепу, Булајић рекао да му је било изузетно занимљиво радити на "Златном дечку" - први дан на снимању били су на осмоспратници на коју је екипа пешице морала да се попне и то по јако хладном времену.

Улога краља Александра Карађорђевића у серији "Александар од Југославије" редитеља Здравка Шотре била је слојевита и захтевала је велику припрему, док је она у "Златном дечку" "доста мањег обима".

"Не бих могао да их поредим. Свака има своју ноту", истакао је глумац.

Према његовим ријечима, "Златни дечко" чије биоскопско приказивање почиње данас ће за публику бити "освежење у сваком смислу."

"Нови начин приповедања који овим филмом доноси Јанковић је занимљив. У ово време, када се много тога снима, теме су се истрошиле... Мислим да ће због тога ''Златни дечко" бити јако интересантан публици", оценио је Булајић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана