Bulajić: Film Zlatni dečko je osvježenje u svakom smislu

Tanjug
Foto: printskrin

BEOGRAD- Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Ljubomir Bulajić, koji je govorio o svojoj ulozi u filmu "Zlatni dečko" reditelja Ognjena Jankovića.

"Postojali su filmovi i serije koji su se bavili temama usko vezanim za fudbal, ali ''Zlatni dečko'' je sam po sebi zanimljiv jer nudi širu sliku, šta je to što prati fudbal i šta je to što ide uz tu priču", rekao je Bulajić.

U "Zlatnom dečku", čija je bioskopska premijera večeras, Bulajić i Petar Strugar tumače uloge dvojice braće, "dva momka sa beogradskog asfalta."

"Što se konkretno mog lika Džonija tiče, on je sam po sebi nezreo, plahovit, eksplozivan tip koji je nestrpljiv i ne želi da čeka na uspeh, već želi da dođe preko noći... Neka prevaga u svemu tome je njegov stariji brat Soni koji ga niveliše", objasnio je Bulajić.

Prema njegovim riječima, izuzetno je važno da za razliku od kriminalističkih priča koje se trenutno nude "Zlatni dečko" predstavi realnu priču.

"Epoha je nešto drugo... Uvek je lakše ubaciti se u savremene priče i odigrati ih, iako su karakteri različiti od svega što sam imao prilike da igram do sad", rekao je Bulajić, dodavši da je bilo jako zanimljivo "uskočiti u Džonijevu kožu."

Ocenivši saradnju sa Jankovićem i njegovom ekipom kao lepu, Bulajić rekao da mu je bilo izuzetno zanimljivo raditi na "Zlatnom dečku" - prvi dan na snimanju bili su na osmospratnici na koju je ekipa pešice morala da se popne i to po jako hladnom vremenu.

Uloga kralja Aleksandra Karađorđevića u seriji "Aleksandar od Jugoslavije" reditelja Zdravka Šotre bila je slojevita i zahtevala je veliku pripremu, dok je ona u "Zlatnom dečku" "dosta manjeg obima".

"Ne bih mogao da ih poredim. Svaka ima svoju notu", istakao je glumac.

Prema njegovim riječima, "Zlatni dečko" čije bioskopsko prikazivanje počinje danas će za publiku biti "osveženje u svakom smislu."

"Novi način pripovedanja koji ovim filmom donosi Janković je zanimljiv. U ovo vreme, kada se mnogo toga snima, teme su se istrošile... Mislim da će zbog toga ''Zlatni dečko" biti jako interesantan publici", ocenio je Bulajić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana