Брнабић: Филм "Олуја" важан због универзалне правде, истине и храбрих Крајишника

Срна
Брнабић: Филм "Олуја" важан због универзалне правде, истине и храбрих Крајишника

БЕОГРАД - Премијер Србије Ана Брнабић поручила је, поводом премијере филма "Олуја" сценаристе и режисера Милоша Радуновића, да Србија данас има снаге и храбрости да прича о злочинима почињеним над српским народом, а да је ово остварење важно због универзалне правде, истине и свих прогнаних.

Она је на "Твитеру" честитала свима који су учествовали у стварању филма "Олуја" који говори о прогону 250.000 Срба из Републике Српске Крајине.

"Ово је велико и важно остварење на понос свих нас, али такође изузетно важно због универзалне правде и истине, због храбрих Крајишника којима толико дугујемо", навела је Брнабићева.

Она је нагласила да Србија има снаге и храбрости да прича о злочинима почињеним над српским народом.

"Зато филмови жДараж и жОлујаж, зато државна церемонија од 2015. године обележавања сећања на жОлујуж - највеће етничко чишћење на тлу Европе од Другог светског рата, зато процесуирање одговорних за ратни злочин на Петровачкој цести", навела је Брнабићева.

Филм "Олуја" сценаристе и режисера Милоша Радуновића, који говори о прогону 250.000 Срба из Републике Српске Крајине, премијерно је приказан синоћ у београдској МТС дворани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана