Brnabić: Film "Oluja" važan zbog univerzalne pravde, istine i hrabrih Krajišnika

Srna
Brnabić: Film "Oluja" važan zbog univerzalne pravde, istine i hrabrih Krajišnika

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić poručila je, povodom premijere filma "Oluja" scenariste i režisera Miloša Radunovića, da Srbija danas ima snage i hrabrosti da priča o zločinima počinjenim nad srpskim narodom, a da je ovo ostvarenje važno zbog univerzalne pravde, istine i svih prognanih.

Ona je na "Tviteru" čestitala svima koji su učestvovali u stvaranju filma "Oluja" koji govori o progonu 250.000 Srba iz Republike Srpske Krajine.

"Ovo je veliko i važno ostvarenje na ponos svih nas, ali takođe izuzetno važno zbog univerzalne pravde i istine, zbog hrabrih Krajišnika kojima toliko dugujemo", navela je Brnabićeva.

Ona je naglasila da Srbija ima snage i hrabrosti da priča o zločinima počinjenim nad srpskim narodom.

"Zato filmovi žDaraž i žOlujaž, zato državna ceremonija od 2015. godine obeležavanja sećanja na žOlujuž - najveće etničko čišćenje na tlu Evrope od Drugog svetskog rata, zato procesuiranje odgovornih za ratni zločin na Petrovačkoj cesti", navela je Brnabićeva.

Film "Oluja" scenariste i režisera Miloša Radunovića, koji govori o progonu 250.000 Srba iz Republike Srpske Krajine, premijerno je prikazan sinoć u beogradskoj MTS dvorani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana