Блокбастери без датума премијере

Агенције
Блокбастери без датума премијере

Након ишчекиваних филмова “Нема времена за умирање” и деветог дијела остварења “Брзи и жестоки”, заказани датуми изласка повучени су за још три филма.

Наиме, компанија “Дизни” отказала је приказивање три филма, а то су “Мулан”, Нови мутанти” и “Антлерс”, који су у власништву ове компаније.

За разлику од филма “Нема времена за умирање”, који је одгођен за новембар ове године, и “Брзи и жестоки”, који је помјерен за април сљедеће године, “Дизни” је три наведена филма повукао са распореда, али им није најавио нове датуме иако су рекли да траже нове датуме током ове године јер им је циљ да филмове пусте што раније кад (и ако) се ситуација са пандемијом вируса корона смири.

Холивуд све више и више пати због ширења вируса корона, многа снимања надолазећих филмова и серија су одгођена, а међу њима и филмови “Red Notice” и седми дио “Немогуће мисије”, те “Марвелова” серија “Falcon and The Winter Soldier”. Уз то, телевизијска мрежа The CW одгодила је своју манифестацију “CW Unforts” која је требало да буде одржана 14. маја, а ако ситуација не почне да се побољшава, у опасности би се могао наћи и филмски фестивал у Кану, па можда чак и овогодишњи “Комик-кон”.

За дуго ишчекивани “Марвелов” блокбастер “Црна удовица”, који је такође у власништву “Дизнија”, и даље остаје исти датум премијере - 1. мај. Међутим, с обзиром на развој ситуације, велике су шансе да је овај филм сљедећи на удару што се отказивања тиче, а одлука о томе требало би да буде донесена у наредних неколико дана.

Судећи по броју отказаних приказивања блокбастера, за које је предвиђено да буду успјешни, већ се сматра да ће мултиплекси у Сјеверној Америци претрпјети огромне губитке, те да ће неки бити и затворени. Бројни биоскопи широм Јужне Кореје, Јапана и Италије су већ одавно затворени.

“Дизниленд”

Забавни парк “Дизниленд” је такође затворио своја врата на свим локацијама.

- Калифорнија је донијела нову одлуку о окупљањима и разговарала са челницима “Дизнија” и других компанија о најбољем рјешењу. Користећи се том одликом, “Дизни” је одлучио да затвори паркове у Калифорнији. Више информација биће доступно ускоро - навели су из компаније. Очекивано је да паркови буду поново отворени 28. марта.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана