Blokbasteri bez datuma premijere

Agencije
Blokbasteri bez datuma premijere

Nakon iščekivanih filmova “Nema vremena za umiranje” i devetog dijela ostvarenja “Brzi i žestoki”, zakazani datumi izlaska povučeni su za još tri filma.

Naime, kompanija “Dizni” otkazala je prikazivanje tri filma, a to su “Mulan”, Novi mutanti” i “Antlers”, koji su u vlasništvu ove kompanije.

Za razliku od filma “Nema vremena za umiranje”, koji je odgođen za novembar ove godine, i “Brzi i žestoki”, koji je pomjeren za april sljedeće godine, “Dizni” je tri navedena filma povukao sa rasporeda, ali im nije najavio nove datume iako su rekli da traže nove datume tokom ove godine jer im je cilj da filmove puste što ranije kad (i ako) se situacija sa pandemijom virusa korona smiri.

Holivud sve više i više pati zbog širenja virusa korona, mnoga snimanja nadolazećih filmova i serija su odgođena, a među njima i filmovi “Red Notice” i sedmi dio “Nemoguće misije”, te “Marvelova” serija “Falcon and The Winter Soldier”. Uz to, televizijska mreža The CW odgodila je svoju manifestaciju “CW Unforts” koja je trebalo da bude održana 14. maja, a ako situacija ne počne da se poboljšava, u opasnosti bi se mogao naći i filmski festival u Kanu, pa možda čak i ovogodišnji “Komik-kon”.

Za dugo iščekivani “Marvelov” blokbaster “Crna udovica”, koji je takođe u vlasništvu “Diznija”, i dalje ostaje isti datum premijere - 1. maj. Međutim, s obzirom na razvoj situacije, velike su šanse da je ovaj film sljedeći na udaru što se otkazivanja tiče, a odluka o tome trebalo bi da bude donesena u narednih nekoliko dana.

Sudeći po broju otkazanih prikazivanja blokbastera, za koje je predviđeno da budu uspješni, već se smatra da će multipleksi u Sjevernoj Americi pretrpjeti ogromne gubitke, te da će neki biti i zatvoreni. Brojni bioskopi širom Južne Koreje, Japana i Italije su već odavno zatvoreni.

“Diznilend”

Zabavni park “Diznilend” je takođe zatvorio svoja vrata na svim lokacijama.

- Kalifornija je donijela novu odluku o okupljanjima i razgovarala sa čelnicima “Diznija” i drugih kompanija o najboljem rješenju. Koristeći se tom odlikom, “Dizni” je odlučio da zatvori parkove u Kaliforniji. Više informacija biće dostupno uskoro - naveli su iz kompanije. Očekivano je da parkovi budu ponovo otvoreni 28. marta.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana