Бенд Буч Кесиди снимио филм

Срна
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Инди поп бенд Буч Кесиди снимио је свој први биоскопски музички филм "Буч Кесиди: Еуфорија уживо" који ће почев од 18. јуна а након пројекције у Београду бити приказан премијерно у девет градова региона, саопштила је данас промотерска кућа Контра.

Двојац Буч Кесиди, односно Лука Рачић и Зоран Зарубица, очекују да ће се публика "провести као на концерту, ако не и боље" пратећи филм који доноси нова извођења пјесама са њиховог посљедњег албума "Еуфорија" (2019), као што су "Нема љубави у клубу", "Ђускање не помаже", "Недеља ујутру" и друге.

"План је био да крајем 2020. године, с обзиром да нисмо имали концерте, за публику снимимо лајв сешн двадесетак минута, који бисмо поставили на интернет и дали да се пушта на телевизији. Тражећи редитеља, нашли смо Давида Јовановића и његову екипу. Он је постепено развијао почетну идеју, док на крају нисмо дошли до тога да имамо заправо прави музички филм", наводе чланови бенда.

Сценаристи Јовановић иЂорђе Костић су идејни творци филма који показује како изгледа кад момци из Буч Кесидија одлуче да продуже закупљени термин у телевизијском студију и "спонтаним концертом онемогуће снимање рекламе ''Југодискаћа'', највеће фирме која се бави производњом диско кугли".

Филм је осмишљен у "форми екранизованог концерта са интересантним заплетом који нас враћа у епоху шездесетих и седамдесетих", а поред чланова Буч Кесидија, у глумачкој екипи су Миона Марковић, Јана Бјелица, Тамара Милошевић, Никола Павловић, Давид Јовановић, Владимир Јоцовић, Бранислав Платиша, Јован Савић и Рајко Орлић.

У присуству чланова бенда филм "Буч Кесиди: Еуфорија уживо" биће приказиван ексклузивно у Цинестар биоскопима, а након Београда слиједе 19. јуна Нови Сад, 20. јуна Панчево, 11. јула Сплит, 12. јула Ријека, 13. јула Загреб, 14. јула Осијек, 20. јула Сарајево и 21. јула Бања Лука.

Извршни продуцент филма је Реља Миланковић из Басивити студија, а продуценти су Давид Јовановић, Марија Симић и Јанко Ћорић.  

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана