Bend Buč Kesidi snimio film

Srna
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Indi pop bend Buč Kesidi snimio je svoj prvi bioskopski muzički film "Buč Kesidi: Euforija uživo" koji će počev od 18. juna a nakon projekcije u Beogradu biti prikazan premijerno u devet gradova regiona, saopštila je danas promoterska kuća Kontra.

Dvojac Buč Kesidi, odnosno Luka Račić i Zoran Zarubica, očekuju da će se publika "provesti kao na koncertu, ako ne i bolje" prateći film koji donosi nova izvođenja pjesama sa njihovog posljednjeg albuma "Euforija" (2019), kao što su "Nema ljubavi u klubu", "Đuskanje ne pomaže", "Nedelja ujutru" i druge.

"Plan je bio da krajem 2020. godine, s obzirom da nismo imali koncerte, za publiku snimimo lajv sešn dvadesetak minuta, koji bismo postavili na internet i dali da se pušta na televiziji. Tražeći reditelja, našli smo Davida Jovanovića i njegovu ekipu. On je postepeno razvijao početnu ideju, dok na kraju nismo došli do toga da imamo zapravo pravi muzički film", navode članovi benda.

Scenaristi Jovanović iĐorđe Kostić su idejni tvorci filma koji pokazuje kako izgleda kad momci iz Buč Kesidija odluče da produže zakupljeni termin u televizijskom studiju i "spontanim koncertom onemoguće snimanje reklame ''Jugodiskaća'', najveće firme koja se bavi proizvodnjom disko kugli".

Film je osmišljen u "formi ekranizovanog koncerta sa interesantnim zapletom koji nas vraća u epohu šezdesetih i sedamdesetih", a pored članova Buč Kesidija, u glumačkoj ekipi su Miona Marković, Jana Bjelica, Tamara Milošević, Nikola Pavlović, David Jovanović, Vladimir Jocović, Branislav Platiša, Jovan Savić i Rajko Orlić.

U prisustvu članova benda film "Buč Kesidi: Euforija uživo" biće prikazivan ekskluzivno u Cinestar bioskopima, a nakon Beograda slijede 19. juna Novi Sad, 20. juna Pančevo, 11. jula Split, 12. jula Rijeka, 13. jula Zagreb, 14. jula Osijek, 20. jula Sarajevo i 21. jula Banja Luka.

Izvršni producent filma je Relja Milanković iz Basiviti studija, a producenti su David Jovanović, Marija Simić i Janko Ćorić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana