Бајић: Премијера филма "Хероји Халијарда" на пролеће 2023.

Танјуг
Foto: Агенције

ПРАЊАНИ - Режисер Радош Бајић најавио је да ће премијера филма који већ двије године снима о мисији Халијард, највећој операцији спасавања савезничких пилота у Другом свјетском рату, бити на прољеће 2023. године Бајић је током обиљежавања 77. годишњице спасилачке мисије у Прањанима рекао да је пројекат спреман три, а филм се снима двије године.

"На пролеће 2023. имаћемо свечану премијеру, ја се надам овде, а онда даље. Данас је велики дан, поготову после амнезије која је владала у српском друштву 70 година, где је било забрањено помињати овај чин херојства и племенитости српског народа", рекао је Бајић.

Поред играног филма "Хероји Халијарда", у припреми је и тв серија "Ваздушни мост" са истом темом, а како истиче Бајић, ријеч је о пројекту на коме ће бити ангажовани и страни глумци.

"Радимо филм "Хероји Халијарда" и тв серију Ваздушни мост, то је преко 120 глумаца, од чега имамо око 40 америчких и енглеских глумаца.

То је свакако један велики пројекат", казао је Бајић и додао да овај пројекат припада српској култури, српској историји и свему ономе чиме српски народ треба да се поноси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана