Bajić: Premijera filma "Heroji Halijarda" na proleće 2023.

Tanjug
Foto: Agencije

PRANjANI - Režiser Radoš Bajić najavio je da će premijera filma koji već dvije godine snima o misiji Halijard, najvećoj operaciji spasavanja savezničkih pilota u Drugom svjetskom ratu, biti na proljeće 2023. godine Bajić je tokom obilježavanja 77. godišnjice spasilačke misije u Pranjanima rekao da je projekat spreman tri, a film se snima dvije godine.

"Na proleće 2023. imaćemo svečanu premijeru, ja se nadam ovde, a onda dalje. Danas je veliki dan, pogotovu posle amnezije koja je vladala u srpskom društvu 70 godina, gde je bilo zabranjeno pominjati ovaj čin herojstva i plemenitosti srpskog naroda", rekao je Bajić.

Pored igranog filma "Heroji Halijarda", u pripremi je i tv serija "Vazdušni most" sa istom temom, a kako ističe Bajić, riječ je o projektu na kome će biti angažovani i strani glumci.

"Radimo film "Heroji Halijarda" i tv seriju Vazdušni most, to je preko 120 glumaca, od čega imamo oko 40 američkih i engleskih glumaca.

To je svakako jedan veliki projekat", kazao je Bajić i dodao da ovaj projekat pripada srpskoj kulturi, srpskoj istoriji i svemu onome čime srpski narod treba da se ponosi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana