Анимирани филм “Титина” од данас у биоскопима: Прича о тријумфу и поразу

Приредила: Миланка Митрић/агенције
Анимирани филм “Титина” од данас у биоскопима: Прича о тријумфу и поразу

БАЊАЛУКА - Анимирано остварење “Титина”, у режији Кајсе Нес, прича о освајању Сјеверног пола, рађено у норвешко-белгијској продукцији, од данас је на репертоару “Синеплекса Палас”.

- “Титина” је забавна и узбудљива прича о једном скоро заборављеном путовању и открићу: освајању Сјеверног пола 1926. године ваздушном експедицијом. Италијански ваздухопловни инжењер Умберто Нобиле ужива у друштву свог вољеног пса Титине коју је спасао на улицама Рима - наведено је у опису радње овог филма.

Глас Умберту Нобилу у оригиналној верзији филма позајмљује Јан Гунар Роизе, Роалду Амундсену Каре Конради, глас лику Бети позајмљује Ан Марит Јакобсен, а гласове одређеним ликовима дају и Тјоброн Хар, Џон Брунгот и други.

- Једног дана славни норвешки истраживач Роалд Амундсен контактирао је са Умбертом Нобилом у намјери да ваздушним бродом освоје Сјеверни пол. Нобиле тежи да ухвати прилику и уђе у историју. Одводи Титину са собом, гдје невјероватни трио креће у потрагу за посљедњим неоткривеним мјестом на Земљи. Њихова потрага је успјешна, али након тога двојица мушкараца почињу да се свађају око славе. Очима четвороножне Титине открива се истинита прича о тријумфу и поразу - додају из “Паласа” о овом филму.

“Титина” је остварење рађено класичном анимацијом, цртаном руком, а сценарио су радили Пер Шрајнер и Кајса Нес. Састављен је од отприлике 94.000 ручно рађених слика, и сачињен је од 4.380 секунди анимације. У филм су укључене и документарне фотографије и исјечци из документарца о експедицији која се десила од 1926. до 1928. године.

Досадашње критике биле су прилично позитивне, те је тако француски магазин “Фигаро” описао филм као изразито шармантан, а шведски “Дагенс Нyхетер” назвао га је правом сензацијом у боји.

Музику за филм радио је Каре Вестрхајм.

Поклон

“Глас Српске” и “Синеплекс Палас” и ове седмице награђују читаоце улазницама за нови филм на репертоару.

Сви заинтересовани треба да у 11 часова позову број телефона 051/342-900, а два најбржа добиће по двије улазнице за један филм по избору. Ове седмице то су филмови “Наполеон” Ридлија Скота, који је на репертоару вечерас у 19.30 часова, и “Чудна страна живота”, кратки филм Педра Алмодовара који је на програму у 21.45.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана