Зеленашу одузете двије куће и гаражна мјеста

Небојша Томашевић
Зеленашу одузете двије куће и гаражна мјеста

Бањалука - Рјешењем бањалучког Окружног суда Браниславу Смиљанићу из Бањалуке, који је осуђен на девет година затвора због зеленаштва и изнуде, трајно су одузете двије куће и два гаражна мјеста, као и "ауди А6", сазнаје "Глас Српске".

Имовина је одузета на захтјев бањалучког Окружног тужилаштва због сумње да је зарађена кривичним дјелом. Тужилаштво сматра да је Смиљанић ту имовину преписао на друга лица како би је спасио од одузимања. Судским рјешењем одузети су кућа од 774 квадрата у бањалучком насељу Пресначе, а која је по папирима власништво Недељка Коса, као и кућа од око 158 квадрата у Чарићима код Кнежева, која се води као власништво Смиљанићевог оца Раде.

Једно одузето паркинг мјесто површине је око 10 квадрата и налази се у подруму зграде на Булевару Степе Степановића у Бањалуци, а друго одузето гаражно мјесто од око 17 квадрата налази се у улици Саве Љубоје. Ова имовина предата је у надлежност Агенције за управљање одузетом имовином РС. На ту одлуку суда уложена је жалба и у току је жалбени поступак пред Врховним судом.

Смиљанићу је недавно трајно одузет стан од 76 квадрата који се води као власништво Веселина Вукашиновића. Стан је одузет јер се сматра да је стварно власништво Смиљанића и да га је зарадио кривичним дјелом. Поменути стан на бањалучком Булевару Степе Степановића Смиљанић је купио за 145.000 марака 22. августа 2008. године, а продао га је Веселину Вукашиновићу за 120.000 неколико дана прије хапшења. Смиљанић је почетком децембра 2014. године у Врховном суду РС правоснажно осуђен на девет година затвора због зеленаштва и изнуда.

Овај суд је дјелимично уважио жалбе одбране па му је смањио казну од 14 година затвора, коју му је у марту исте године изрекао Окружни суд у Бањалуци. Врховни суд је потврдио новчану казну од 20.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана