Због пљачке 400 КМ двије године затвора

Небојша Томашевић
Због пљачке 400 КМ двије године затвора

Бањалука - Драган Кекић (20) из Бањалуке осуђен је на двије године затвора у бањалучком Окружном суду због пљачке 400 марака из маркета "Спасенић" у Бањалуци.

Изрицању пресуде претходио је споразум о признању кривице који је Кекић закључио са Окружним тужилаштвом у Бањалуци. Споразум је прихватило вијеће којем је предсједавао судија Пане Гаврић.

Кекић је опљачкао маркет 10. октобра 2015. године. Он је тог дана маскиран ушао у маркет "Спасенић" у улици Ђуре Дамјановића у Бањалуци и пријетећи ножем од раднице Зорице К. узео око 400 марака у разним валутама и апоенима. У вријеме пљачке на глави је имао капуљачу и тамне црне наочаре. У први мах када је ушао у маркет, радница није схватила да је у питању пљачка, већ је разбојника упитала да ли се шали. Међутим, када јој је запријетио ножем и рекао да му преда паре, она је из страха узела новац из касе и дала му. Разбојник је након тога побјегао, али га је полиција убрзо пронашла и ухапсила. Незванично сазнајемо да је радница маркета након пљачке посумњала да је ријеч о Кекићу, јер га је наводно препознала пошто он живи у близини маркета. Током хапшења полиција је код Кекића пронашла новац, који ће бити враћен власницима маркета "Спасенић".

Образлажући пресуду судија Пане Гаврић казао је да су код оптуженог као олакшавајуће околности цијењени његово признање и младост.

- Признањем је оптужени много помогао и олакшао рад суда. Ријеч је о млађој особи која до сада није осуђивана. Овом казном ће се постићи сврха кажњавања - рекао је судија Гаврић и казао Кекићу да се нада да се више неће сусретати на суду због кривичних дјела. Кекић је обећао да више неће чинити кривична дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана