Завршено суђење Драгану Радаковићу за покушај изнуде новца: Жртва препознала оптуженог у судници

Небојша Томашевић
Завршено суђење Драгану Радаковићу за покушај изнуде новца: Жртва препознала оптуженог у судници

БАЊАЛУКА - Власник бањалучког ресторана "Мај веј" Младен Мишковић у бањалучком Окружном суду препознао је оптуженог Драгана Радаковића (47) из Бањалуке као особу која му је пријетећи убиством покушала да изнуди 55.000 евра, док оптужени тврди да му је све монтирано и да с тим нема везе.

- Оптужени је тог дана дошао у ресторан и тражио ме. Питао је ко је газда, а  потом сјео за мој сто. Прво ме питао како иде посао и има ли посла. У разговору ми је затим казао да имам шест дана да му дам 55.000 евра или ћу бити убијен - казао је Мишковић.

Додао је да је тад Радаковић изашао и испред ресторана му пред ноге бацио бијелу цедуљицу на којој је био број телефона.

- Рекао ми је да му се јавим на тај број. Одговорио сам да ћу га пријавити полицији те га усликао као и цедуљицу, а он је отишао - казао је Мишковић.

На питања одбране оптуженог може ли то неко да потврди сем њега, казао је да мисли да нико  није чуо разговор између њега и оптуженог.

Такође, Мишковић није могао ни да каже зашто је Радаковић покушао да изнуди новац од њега. Браниоца оптуженог Зорана Јошића интересовало је да ли је у то доба локал имао видео назор и може ли неко потврдити његову причу. Мишковић је одговорио да није било видео наздора и да нема свједока који би потврдио оно што прича.

Жртва изнуде уједно је био и једини свједок оптужбе након чега оптужени Радаковић саслушан као свједок и негирао све оптужбе.

- Са тим немам везе и овдје нема никаквих доказа и све је то монтирано. Нисам писао спорни број на цедуљи, а она није ни вјештачена да се види има ли мој днк траг на њој или нема. Тужилаштво прилаже као доказ моје фотографије, а не види се ни гдје су ни кад усликане. Тог дана којег сам како стоји у оптужници починио изнуду нисам ни био у ресторану Мај Веј - казао је Радаковић.

Његовим свједочењем за вршен је судски процес у овом случају који је почео и окончан у истом дану. Тужилац Слободан Салић затражио је да се Радаковић осуди јер сматра да има довољно доказа за то.

- Оптужени је на неки начин приликом испитивања код тужиоца у истрази признао злочин. Рекао је "немам намјеру извршити дјело које сам покушао" - казао је Салић.

Радаковићев адвокат Зоран Јошић тражи ослобађајућуи пресуду усљед недостатка доказа.

- Овдје се све заснива на исказу оштећеног и нема другог доказа који на неусмњив начин потврђују да је мој брањеник починио кривично дјело. Спорна цедуљица са бројем телефона није вјештачена да се види да ли је мој брањеник уопште држао. Фотографије мог брањеника које су приложене као доказ ништа не говоре јер телефон с којим  је фотографисан није вјштачен па се не зна кад и гдје су настале - рекао је Јошић.

Истакао је да у овом случају на основу доказа испаде да свако може да вас услика и напише ваш број телефона на цедуљи и оптужи да сте му пријетили и изнуђивали новац. Изношењем завршних ријечи судски процес је завршен, а пресуда у овом случају биће изречена сутра,  26. октобра.

РАДАКОВИЋ

Драган Радаковић познат је по кривичним дјелима и два пута је осуђиван за разбојништво. Током 2018. године осуђен је у бањалучком Окружном суду на шест и по година због пљачке продавнице "Мој маркет" те напада на полицајце, на које је бацио два ножа.

Крајем 2017 године осуђен је на четири године затвора за покушај пљачке бањалучке продавнице "Даца и Ана" и још три разбојништва. Проглашен је кривим за пљачке трговина "Весна", "Супер Корт" и "Код Брке" из којих је пријетећи ножем отео око 1.700 КМ. 

Познат је и по томе што га је током пљачке продавнице "Даца и Ана" власник отјерао гађајући га разним артиклима и главицама купуса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана