За пљачку дилера девиза 15 и по година робије

Н.Т.
За пљачку дилера девиза 15 и по година робије

БИХАЋ - Суад Гредић, Бајро Грачанин и Немања Ћутковић осуђени су у Кантоналном суду у Бихаћу на 15 и по година затвора због пљачке дилера девиза у Великој Кладуши К.Д. од кога су однијели 364.000 КМ.

Гредић је добио пет и по година, а Грачанин и Ћутковић по пет година затвора.

Како је саопштено из Кантоналног тужилаштва Унско санског кантона ради се о неправоснажној пресуди, а тројац је осуђен за кривично дјело разбојништво.

- Оптуженим се ставља на терет да су 16. децембнра 2020.године у мјесту Шмрековац општина Велика Кладуша  по претходном договору у намјери да себи прибаве протуправну имовинску корист дошли у близину породичне куће оштећеног К.Д. за којег су знали да купује и продаје девизе и да код себе има већу количину новца. Насилно су отворили прозор и извршили преметачину и преглед просторија у кући те пронашли најлонске врећице у којима је био новац у износу од 364.000,00 КМ. Након тога оптужени су се вратили на спрат породичне куће, провалили врата спаваће собе у којој је спавао оштећени К. Д., те насрнули на њега и ниијели му тешке тјелесне повреде - саопштено је из Тужилаштва УСК.

Према оптужници за вријеме пљачке Гредић је носио  батеријску лампу и шерафцигер, а Грачанин ваздушну пушку марке „Кандар“ са оптиком и диаболом у цијеви. Сва тројица ус била обучени у тамну гардеробу са радним рукавицама на рукама.

Након пресуде оптуженом Ћутковићу продужене су мјере забране напуштања боравишта и забрана путовања уз привремено одузимање путних исправа и забрана издавања нових као и забрана кориштења личне карте за прелазак државне границе БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана