За обљубу малољетне ћерке седам година затвора

ГС
За обљубу малољетне ћерке седам година затвора

БАЊАЛУКА - Врховни суд Републике Српске правоснажно је осудио Д. Ј. (60) из Бањалуке на јединствену казну од седам година затвора због обљубе четрнаестогодишње ћерке, омогућавање уживања марихуане и недозвољено посједовање скраћене пушке.

Пресуда је изречена након што је судско вијеће одбило жалбе одбране и тужилаштва као неосноване, пише АТВ.

-Жалбе су одбијене и потврђена је првостепена пресуда коју је изрекао Окружни суд у Бањалуци - рекла је секретар Врховног суда Републике Српске Јелена Деспотововић.

За обљубу над дјететом млађим од 15 година, односно другу полну радњу над кћерком Д.Ј. је осуђен на пет година затвора. Због омогућавања кћерки да пуши марихуану добио је двије године, док је за посједовање скраћене пушке добио шест мјесеци затвора. Казне су обједињене у јединствену од седам година затвора.

Пресудом оптуженом је изречена двогодишња забрана приласка малољетној жртви на удаљеност од 100 метара, која ће се почети примјењивати тек након што одлежи затворску казну.

У пресуди се наводи да је Д. Ј. од 21. маја до 24. јуна 2021. сексуално злостављао своју кћерку. То је радио када би остајали сами говорећи јој како је заљубљен у њу, те је додиравао по интимним дјеловима тијела. Говорио јој је свакакве гадости и покушавао је наговорити да га орално задовољи.

-Жртва се 24. јуна око поноћи искрала из куће. Отишла је у полицијску станицу и оца пријавила за сексуално злостављање - наводи се у пресуди.

Додаје се да је оптужени жртви на њиви нудио да заједно пуше марихуану. Прво ју је убјеђивао говорећи да ће је то опустити и да ће јој “пробудити” жељу за сексом. Чак јој је појашњавао да јој је боље да с њим ужива марихуану, него послије с неким другим. Касније су, како се наводи, скоро свакодневно уживали марихуану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана