Укинута пресуда ''фаталној Сунити'': Чека ново суђење за убиство Иванковића

ГС
Foto: Ослобођење

САРАЈЕВО - Врховни суд Федерације БиХ је укинуо пресуду Кантоналног суда у Мостару којом је Сунита Хиндић (22) неправомоћно осуђена на три и по године затвора због убиства мостарског угоститеља Нине Иванковића (55).

Предмет је враћен Кантоналном суду на поновни поступак, а донесено је и рјешење о продужењу притвора за Хиндић, сазнаје "Аваз".

Тако је Врховни суд ФБиХ уважио жалбу Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона која је уложена због битне повреде одредби казненог поступка, погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања те због одлуке о казнено-правној санкцији и одлуци о мјери сигурности.

Хиндић се, заправо, према оптужници теретила да је Иванковића усмртила са умишљајем из пиштоља ЦЗ 7, 65, док је у пресуди изнесено да је убиство почињено из нехата.

Адвокат Нада Далипагић која заступа Хиндић кратко је казала за ''Аваз'' да је добила рјешење о продужењу притвора, али не и одлуку Врховног суда ФБиХ те није могла износити детаље.

Хиндић је 20. јануара, када се на Врховном суду ФБиХ разматрала жалба Тужилаштва ХНК, казала да није имала намјеру убити Иванковића.

"Били смо у љубавној вези годину дана он ме је волио и ја сам њега вољела. У почетку смо крили везу јер је био ожењен. Онда ме је касније свима представљао као дјевојку. У марту сам остала трудна с Нином, али сам имала спонтани због чега смо били несретни. Били смо заљубљени, не би ми пало на памет да тако нешто урадим", рекла је она тада.

Хиндић, позната као "фатална Сунита" је убила Иванковића 4. октобра 2019. године у мотелу "Вилла Иванковић" у мјесту Буна код Мостара.

Од брака ништа

Прошлог мјесеца је према Кантоналном суду Мостар упутила захтјев којим је тражила дозволу за вјенчање са њеним, како је навела, ванбрачним мужем, Феридом Суљовићем Ћићом.

Из Суда су Хиндић упутили на Управу КПЗ-а, но, како је у међувремену Суљовић из мостарског пребачен у зенички затвор додатни захтјев за склапање брака је изостао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана