Укинут притвор осумњиченом за шверц 303 килограма сканка

Небојша Томашевић
Укинут притвор осумњиченом за шверц 303 килограма сканка

САРАЈЕВО - Саши Рађевићу из Градишке који је ухапшен у акцији „Транспортер“ Суд БиХ укинуо је притвор и одредио мјере забране.

Овај суд је саопштио да се осумњиченом забрањује напуштање мјеста боравишта изузев уколико га напушта да би се појавио по позиву Суда или Тужилаштва БиХ.

Наводи се да ће провјеру мјере забране проводити овлашћена службена лица Полицијске управе Градишке тако што ће најмање три пута седмично, насумице, контролисати да ли осумњичени борави на назначеној адреси.

Такође, осумњиченом се забрањују путовања изван БиХ и привремено му се одузима путна исправа као и други документи. Рађевићу је забрањено састајање с одређеним особама и сваки облик контактирања и састајање с другим осумњиченим као и свједоцима у овом кривичном предмету.

У акцији „Транспортер“, крајем прошле године  је заплијењено 303 килограма сканка вриједног 1,2 милиона КМ, а тада су ухапшени и Бојан Цвијетић који је био савјетник бившег министра безбједности БиХ Драгана Мектића, суспендовани полицијски инспектор Младен Миловановић те Игор Кнежевић из Бањалуке, затим Иван Јурић из Тузле, Тијана Стојановић из Источне Илиџе те Александар Николић, Драган Кресојевић и Синиша Бачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана