Убици супруге и пунице из Рогатице 14 година робије

Небојша Томашевић
Убици супруге и пунице из Рогатице 14 година робије

Источно Сарајево - Мирослав Шаренац (52) из Рогатице осуђен је у Окружном суду у Источном Сарајеву на 14 година затвора због убиства супруге Бранке (54) и пунице Обрадине Шимшић (80), које је избо ножем.

У изречену казну Шаренцу је урачунато вријеме које је провео у притвору. Према пресуди, он је злочин починио 4. септембра прошле године у пунчевој кући у селу Омар-Вељи луг код Вишеграда. У пресуди се наводи да је ножем по девет пута избо невјенчану супругу Бранку и њену мајку Обрадину и да су обје преминуле усљед тешких повреда и искрварења. Шаренац се након злочина сам пријавио полицији и рекао шта је учинио и тада је полиција у кући пронашла мртве избодене жене.

Образлажући пресуду, вијеће, којем је предсједавала судија Зинаида Хусић, навело је да је Шаренац злочин починио свјесно и да је хтио то да уради па се не ради о убиству на мах. У образложењу се истиче да на страни оптуженог вијеће није пронашло никакве посебно олакшавајуће околности за блажу казну. Мотив злочина није наведен у пресуди, а мјештани села Омар након овог двоструког убиства су испричали да не знају да ли се Шаренац раније свађао са супругом и њеним родитељима и зашто је то учинио.

Сви су тада причали да њега познају као мирног човјека који се није дружио са комшијама.

- Када се сретнемо, поздравимо се и то је то, никада нисмо нешто причали. Тако се понашао и с осталим мјештанима нашег села. Међутим, никоме није јасно због чега је то урадио - рекао је један мјештанин након злочина, не желећи да се представи.

Према његовим ријечима, Шаренац и Бранка су дуго били заједно и једно вријеме су живјели у Рогатици, одакле је Шаренац родом.

- Прије неких пет година доселили су се у Омар код њених родитеља и нису имали дјеце. Шаренац је радио у пилани близу Омара - казао је мјештанин тог села.

Појаснио је да у кући у којој се десио злочин живи и Шаренчев пунац Обрад Шимшић, који у тренутку напада зета није био ту.

Још један састанак о српским правима у Хрватској завршио неславно

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана