Убици комшије из Бањалуке 13 година робије

Небојша Томашевић
Убици комшије из Бањалуке 13 година робије

Бањалука - Новица Шешум (65) из Бањалуке осуђен је у Окружном суду на 13 година затвора због убиства комшије Милоша Матоша (49).

У изречену казну урачунато му је вријеме проведено у притвору, у којем се налази од 14. јула ове године. Судским рјешењем од њега је одузет пиштољ којим је починио злочин, а детаље пресуде суд није саопштио.

Шешум је комшију Матоша тешко ранио 14. јула у бањалучком насељу Куљани, а он је од посљедица повреда преминуо четири дана касније. Овом злочину претходила је свађа због бунара у заједничком дворишту.

Крвава драма се одиграла око 19 часова на дијелу имања које припада Матошу. Те кобне вечери он и Шешум су се жестоко посвађали и након неког времена Шешум је отишао кући по пиштољ, вратио се и пуцао на комшију. Ранио га је у груди и стомак. Када је видјела шта се догодило, Матошева супруга је одмах притрчала рањеном мужу у намјери да му пружи прву помоћ, а нападач је отишао кући, гдје је убрзо и ухапшен. Рањени Матош је превезен у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци. Ту се лијечио све до 18. јула, када је изгубио битку за живот. Према причама комшија, Матош и Шешум су купили куће од два брата, који су имали заједничко двориште и бунар.

- Матошеви су на међи саградили потпорни зид, који је сметао Шешуму. Он је наводно тражио да зид буде уклоњен, а комшија му је рекао да ће то урадити ако ископа пумпу за бунар која се налази у његовом дворишту јер је хтио да бетонира тај дио имања. Овај је казао да ће то и урадити. Међутим, десили су се сукоб и трагедија - испричала је непосредно послије злочина једна од комшиница.

Према њеним ријечима, и Матош и Шешум су били мирни и пристојни људи и ништа није наслућивало о крвавом обрачуну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана