Теслићанин Дарио Маркочевић осуђен на годину затвора: Спид продао прикривеним истражиоцима

Небојша Томашевић
Теслићанин Дарио Маркочевић осуђен на годину затвора: Спид продао прикривеним истражиоцима

ТЕСЛИЋ - Теслићанин Дарио Маркочевић (35) звани Ћуна осуђен је у Основном суду у Теслићу на годину затвора због продаје наркотика прикривеним истражиоцима.

Пресуди је претходило признање кривице, које је оптужени закључио са Окружним тужилаштвом Добој, што му је узето као олакшавајућа околност. У казну је урачунато вријеме које је провео у притвору од 22. јануара до 21. априла 2021. Према пресуди, Маркочевић је спид шверцовао од 27. октобра прошле до 22. јануара ове године. Наркотике је набављао од њему познатих лица, па их препродавао конзументима. Како се додаје, он је 27. октобра прошле године, у башти кафића у Теслићу, нудио на продају око 800 грама спида прикривеним истражиоцима кодних имена “Адо” и “Дуди”, те им казао да наркотике може да набави за 3.000 евра по килограму.

- Рекао им је да је дрога врхунског квалитета, да је набавља из Сарајева и да буде упакована и затворена у двије врећице, наводећи да ће их контактирати чим набави дрогу за продају. Тада су се договорили о купопродаји, након чега је Маркочевић 18. новембра 2020. телефоном обавијестио прикривене истражиоце да ће им продати килограм спида по цијени од 2.500 до 2.600 евра, те да дођу у Теслић како би погледали робу и договорили се о цијени - наводи се у пресуди.

Додаје се да се Маркочевић тог дана око 15.30 часова у кафићу сусрео са “Адом” и “Дудијем”, те им саопштио да је донио на продају килограм спида, тражећи да му одваде дио дроге. Након тога су сви отишли до возила којим су се довезли истражиоци. Маркочевић им је ту продао око килограм спида за 2.500 евра. Прикривени истражиоци су му, додаје се, дали мањи дио дроге, коју је ставио у провидну врећицу, да би им потом рекао да ће им се поново јавити када набави нову дрогу за продају.

- Након тога је више пута путем апликације “Ватсап” са свог телефонског броја позивао прикривене истражиоце и нудио им на продају дрогу, па је тако по претходном договору да ће им 22. јануара ове године продати око два килограма спида за 4.500 евра дошао на договорено мјесто у намјери да им прода дрогу, када су га припадници СИПА ухапсили - наводи се у пресуди.

Новац

Окружно тужилаштво Добој од Дарија Маркочевића потражује 4.920 КМ које је узео за продају наркотика. Ријеч је о новцу који су користили прикривени истражиоци СИПА, а који је био обиљежен и пописан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана