Teslićanin Dario Markočević osuđen na godinu zatvora: Spid prodao prikrivenim istražiocima

Nebojša Tomašević
Teslićanin Dario Markočević osuđen na godinu zatvora: Spid prodao prikrivenim istražiocima

TESLIĆ - Teslićanin Dario Markočević (35) zvani Ćuna osuđen je u Osnovnom sudu u Tesliću na godinu zatvora zbog prodaje narkotika prikrivenim istražiocima.

Presudi je prethodilo priznanje krivice, koje je optuženi zaključio sa Okružnim tužilaštvom Doboj, što mu je uzeto kao olakšavajuća okolnost. U kaznu je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 22. januara do 21. aprila 2021. Prema presudi, Markočević je spid švercovao od 27. oktobra prošle do 22. januara ove godine. Narkotike je nabavljao od njemu poznatih lica, pa ih preprodavao konzumentima. Kako se dodaje, on je 27. oktobra prošle godine, u bašti kafića u Tesliću, nudio na prodaju oko 800 grama spida prikrivenim istražiocima kodnih imena “Ado” i “Dudi”, te im kazao da narkotike može da nabavi za 3.000 evra po kilogramu.

- Rekao im je da je droga vrhunskog kvaliteta, da je nabavlja iz Sarajeva i da bude upakovana i zatvorena u dvije vrećice, navodeći da će ih kontaktirati čim nabavi drogu za prodaju. Tada su se dogovorili o kupoprodaji, nakon čega je Markočević 18. novembra 2020. telefonom obavijestio prikrivene istražioce da će im prodati kilogram spida po cijeni od 2.500 do 2.600 evra, te da dođu u Teslić kako bi pogledali robu i dogovorili se o cijeni - navodi se u presudi.

Dodaje se da se Markočević tog dana oko 15.30 časova u kafiću susreo sa “Adom” i “Dudijem”, te im saopštio da je donio na prodaju kilogram spida, tražeći da mu odvade dio droge. Nakon toga su svi otišli do vozila kojim su se dovezli istražioci. Markočević im je tu prodao oko kilogram spida za 2.500 evra. Prikriveni istražioci su mu, dodaje se, dali manji dio droge, koju je stavio u providnu vrećicu, da bi im potom rekao da će im se ponovo javiti kada nabavi novu drogu za prodaju.

- Nakon toga je više puta putem aplikacije “Vatsap” sa svog telefonskog broja pozivao prikrivene istražioce i nudio im na prodaju drogu, pa je tako po prethodnom dogovoru da će im 22. januara ove godine prodati oko dva kilograma spida za 4.500 evra došao na dogovoreno mjesto u namjeri da im proda drogu, kada su ga pripadnici SIPA uhapsili - navodi se u presudi.

Novac

Okružno tužilaštvo Doboj od Darija Markočevića potražuje 4.920 KM koje je uzeo za prodaju narkotika. Riječ je o novcu koji su koristili prikriveni istražioci SIPA, a koji je bio obilježen i popisan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana