Свједочио отац који је убио сина: Живио сам у страху, нисам нишанио, само пуцам

radiosarajevo.ba
Свједочио отац који је убио сина: Живио сам у страху, нисам нишанио, само пуцам

САРАЈЕВО - На Кантоналном суду у Сарајеву данас је настављено суђење Мујаги Ивазовићу, 63-годишњем пензионисаном полицајцу који је оптужен да је 29. априла прошле године убио сина Семира (37).

Након што је Тужилаштво КС уложило материјалне доказе, свједочио је Мујагин брат Мирсад Ивазовић, а потом и сам Мујага који је испричао како је живио у сталном страху посљедњих десетак година и колико је њега и његову рахметли супругу, малтретирао убијени Семир, пише radiosarajevo.ba.

Тукао ме је. Сломио ми је два ребра и аркаду", додао је Мујага и истакао да се закључавао у собу.

Он је у неколико наврата током суђења заплакао и на кратко прекидао свједочење.

Казао је и да се радовао кад је добио сина, да је од уста одвајао и цијели се живот трудио да држи породицу на окупу, али да се Семир почео дрогирати и да је због тога био агресиван. Често им је тражио и новац. Покушавао је, каже, разговарати с њим и помоћи му.

Мујага је испричао и да му је најтеже падало што Семир није имао никакву емоцију према болесној мајци, која је посљедње двије године била прикована на постељу.

Мени је то често говорио, али прежалити не могу што је њој говорио 'дабогда умрла", потресен је казао Мујага Ивазовић.

Казао је да му је син у четири наврата и насилу узео новац. Причао је и да, када Семир легне и почне хркати, онда откључа врата.

Присјетио се и дана када га је убио у стану у насељу Војничко поље, након што га је син напао у спаваћој соби.

Спремио сам ручак. Добро се сјећам, макароне... Он је ту сједио до 16 сати и отишао вани. Вратио се око 18 сати. Рекао је 'дај ми сто марака'. Па знаш да немам, одговорио сам. Почеле су псовке, најлошије ријечи. Псовао ми је све живо и мртво. Онда је отишао. Био сам у страху све вријеме", испричао је Мујага.

Казао је да је Семир, када се вратио, узео фиксни телефон, а потом тражио 200 КМ, које му Мујага није имао дати. Семир је разбио телефон, а Мујага покупио комадиће, отишао у собу, закључао се и почео плакати.

Ко ће планирати убити своје дијете", плачући је одговорио Ивазовић на питање свог адвоката.

Према оптужници, Мујага је испалио још два метка док је Семир ишао према кухињи.

Мујага Ивазовић је посвједочио да је сину, након што је пуцао у њега, рекао да сједне, да ће назвати Хитну помоћ ако је рањен, те да је Семир опет кренуо према њему.

„Да ли је нешто било, не знам у оном страху, нож, или је нож био на столу. Кренуо је опет, пошао ка ножу, опет сам опалио", испричао је Мујага, који је назвао полицију и рекао им да је убио дијете, а потом извадио шанжер и метак из цијеви и сјео у ходник гдје га је полиција затекла.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана