Сви оптужени у случају Џенан Мемић ослобођени кривице за прикривање доказа

ГС
Foto: Архива

САРАЈЕВО- Пресуда за петoро оптужених у предмету "Зијад Мутап и други" који се водио пред Судом Босне и Херцеговине у вези са случајем смрти Џенана Мемића изречена је данас. Оптужени су у првостепеној пресуди ослобођени кривице.

Оптужница Тужилаштва БиХ обухватила је Зијада Мутапа, затим његову кћерку Алису Рамић која је била са Џенаном у ноћи фебруара 2016. када је младић страдао. Међу оптуженима били су и полицајци МУП-а КС Хасан Дуповац и Јосип Барић те рецепционер хотела "Крyстал" Муамер Ожеговић.

Били су оптужени да су дјеловали као организована криминална група са циљем прикривања доказа о начину на који је Џенан Мемић задобио тешке тјелесне повреде опасне по живот усљед којих је преминуо. Затим су, како је наводило Тужилаштво, прикривањем доказа и починилаца, фингирањем доказа, прикривањем чињеница које су им познате, предузимали радње са циљем прикривања стварног начина на који је Мемић задобио тешке тјелесне повреде опасне по живот.

Суђење је трајало нешто дуже од годину, а позван је велики број свједока од којих су многи били заштићени свједоци, а који су открили до сада непознате детаље.

Џенан Мемић је 8. фебруара 2016. године у илиџанској Великој алеји задобио повреде опасне по живот од којих је преминуо седам дана касније у болници. Породица већ скоро седам година тврди да је Џенан убијен и наводи бројне нелогичности у ранијим судским поступцима и увиђајним радњама, пренио је Кликс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана